Tower Center Up Run – 30 Martie 2013

Apr 5, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Noile provocari te fac sa uiti de oboseala, de lipsa de antrenament, de planurile obisnuite de week-end. Raspunzi si tu cu entuziasm la entuziasmul celor care vor sa organizeze prima competitie oficiala de alergare pe scari: Tower Center Up Run.

Tu afli imediat despre eveniment prin comunitatea de alergatori din care faci parte. Dar ei (organizatorii entuziasti) vor un eveniment mare, il promoveaza la TV (ce daca tu, mare pasionat al alergarii, nu te uiti la TV), in ziar (chiar daca tu nu mai cumperi ziare decat de 3 ori pe an cand calatoresti cu trenul spre vreun maraton mai indepartat). Dar e mare lucru asta. De ce sa alergi doar tu si partenerii tai de alergare? Sa vina si vedetele, sa vina si vecinii de pe scara, sa vina si baietasii care aglomereaza salile de pariuri, sa vina si cei care vor ceva miscare, dar sa se termine repede! Te anunta vechi cunostinte cum ca “e un concurs de scari” in “nu stiu ce cladire inalta din Bucuresti”. Tu esti inscris deja de 2 saptamani si te pregatesti deja, urcand scarile de la metrou. Intre timp apar si sponsori, scade taxa (mare bucurie!), creste limita de locuri, apar si premii. Pe site informatii putine inca, dar promovarea in media bubuie.

Acum hai sa ridici Kitul de concurs, in ajunul concursului. Faci 1 ora pana la Baneasa. Ca doar n-ai mai fost in Mall de cand erau reduceri la Salomon in iarna. Ajungi acasa, te gandesti cum sa te echipezi. Incerci sa culegi ceva ponturi despre alergarea pe scari. Vezi un filmulet despre celebra cursa de la Empire State Building din SUA. Iti place, dar tu nu esti lamurit. Ce-o fi, o fi!

Ziua concursului: ajungi la cladirea cea inalta. Lume ca la intrarea pe stadion, interviuri, imagini in direct la TV, zaresti si sportivi celebri, pe care ii apreciezi. Incepi sa te simti important. Ai numar de concurs. Ai chip. Laser frate! Te schimbi, dai cateva sprinturi pe trotuar de sperii locatarii cartierului. Saluti toti prietenii alergatori vreo jumatate de ora, in timp ce nou-venitii fac aceleasi glume de cartier. Dar Bravo lor ca sunt aici la un concurs de alergare.

Te asezi cuminte la rand pentru Start (ora 11.00). Pauze peste pauze. Noi interviuri. E randul unor vedete. Inca o pauza. Si pornesti si tu in cursa asta inedita de alergare pe scari. Faine scarile astea! Uite si niste tineri in capatul culoarelor! Opaa! Zambeste la poza! Fa cu mana la camera! Uhuuu…apari si la TV! L-ai ajuns pe colegul din fata! Altul vine din spate! Hai, ca nu esti plimbare! Ajungi la etajul 22! Deja?! Nu vezi sageata la stanga. Tu o iei la dreapta, dai de o usa, te intorci, alergi pe un culoar si deodata lumina multa…treci linia de Finish! Frumos, ce pot sa zici!? Privelistea (orasul vazut de sus) merita tot efortul. Acolo sus regaseti multi prieteni, altii termina si ei cursa “infernala”. Credeai ca ai alergat bine, dar se pare ca altii chiar s-au gandit la premii. Dar ai fost acolo! Ai participat la prima competitie de alergare pe scari! Felicitari!

Cateva date: 377 de participanti. Timpul castigatorului: 02min.48:01. Doua categorii de varsta (18-34 si Peste 35). 22 de taje de urcat. Start individual la interval de 10 secunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *