Stafeta tortei olimpice in Bucuresti – 09 Februarie 2013

Feb 11, 13 • Photo, Running1 CommentRead More »

Maratonistii romani sunt mereu acolo unde arde … flacara (olimpica)” (Ilie Rosu)

Visul oricarui sportiv este participarea la Jocurile Olimpice, iar performanta suprema este aceea de a deveni campion olimpic. Noi, ceilalti, ne bucuram de atmosfera jocurilor olimpice si mai ales de medaliile olimpice castigate de sportivii nostrii.

Pentru pasionatii de alergare din Romania, Constantina Dita (Campioana Olimpica), Lidia Simon (Vicecampioana Olimpica) si Marius Ionescu (participare onorabila la ultima editie a JO) sunt adevarati eroi. In 2012 am avut onoarea sa-l cunoastem si sa alergam alaturi de Marius Ionescu, iar Constantina Dita a dat startul (prin telefon din SUA) la Maratonul Recunostintei.

Ca om si ca pasionat de sport aducerea flacarii si a cercurilor olimpice in Romania (prin FOTE 2013) este o ocazie unica de a simti spiritul olimpic pe taram propriu. Maratonistii romani deja si-au stabilit intalnirea cu “miscarea olimpica” la Rasnov, prin Maratonul Zapezii (Editia a II-a).

Sambata, 9 Februarie 2013, am avut o onoare si mai mare. Alaturi de alti cativa maratonisti si si romani adevarati(Ilie Rosu, Stan Turcu, Mihnea Donciu, Florin Leonte, Sandel Voinea, Andrei Gligor, Vlad Victor si Stefan Oprina) am alergat impreuna cu torta olimpica.

Maratonistii romani (dar si fotografi si biciclisti) au insotit stafeta tortei olimpice care a strabut Bucurestiul, prin punctele importante: Arcul de Triumf, Palatul Victotia, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Primaria Bucuresti, Palatul Cotroceni, Podul Basarab.  Am avut onoarea sa urmam flacara olimpica, alergand alaturi de legende ale sportului romanesc, campioni si medaliati olimpici (Ivan Patzachin, Laura Badea, Gabriela Szabo, Carmen Bunaciu, Maricica Puica, Violeta Beclea, Marian Dragulescu, Marius Urzica, Otilia Badescu, Georgeta Damian-Andrunache, Viorica Susanu,  Florin Zalomir,Valeria Racila van Groningen, Steven van Groningen si multi altii).

Singurele steaguri tricolore ale caravanei au fost purtate de maratonisti, iar Ilie Rosu a fluturat pe tot parcursul si Steagul Olimpic.

Video si poze!

Bafta alergatorilor la Maratonul Zapezii – Rasnov 2013!

Succes tuturor sportivilor la FOTE 2013!

One Response to Stafeta tortei olimpice in Bucuresti – 09 Februarie 2013

  1. […] amintit ca fix in urma cu un an, insoteam prin Bucuresti Flacara Olimpica, ce urma sa ajunga la Brasov pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European. Vegheat de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *