SKY RUN 2013 – Alergare pe scari – 34 de etaje

Dupa un sezon plin de alergari, pe suprafete din cele mei diverse, un concurs de alergare pe scari a picat ca o manusa peste entuziasmul si efortul depus de alergatori. Provocarea a venit de la Smart Athletic in cea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower (34 de etaje, 119m ascensiune, 680 de trepte), pe 7 Decembrie prin evenimentul SKY RUN – in beneficiul Hospice – Casa Sperantei.

Am raspuns cu drag invitatiei organizatorului de a participa si la 2 antrenamente oficiale SKY RUN. Am avut ocazia sa spun acolo cateva cuvinte despre antrenamentele Time Trial Running si mai ales despre ce presupune un start decalat intre participanti, cu interval fix de plecare intre ei. Acestea au fost aspectele comune dintre cele 2 evenimente: Start individual al 15 secunde (la TTR) si Start in tandem (cate 2 participanti) la interval de 10 secunde (la SKY RUN).

Numar impresionant de participanti (aproape 600) si organizare la inaltime: scena, sesiune de incalzire, permise de parcare, tricou de calitate, benzi de alergare (inainte de Start), grila de Start bine stabilita, magneti personalizati (cu poza de Finish) si multe altele. Timpul castigatorului (Florin Munteanu) a fost 2min55sec. Uluitor, dupa parerea mea. Eu am terminat cu resurse in 4min39sec. M-am incapatanat sa alerg (insemnand chiar alergare si nu mers) cu pasi marunti cca 35 de etaje. Abia spre final m-am tinut serios de bara si diferenta s-a vazut. Recompensele: medalia de Finisher si priveslite deosebita la capatul celor 34 de etaje.

A fost ciudat sa vad la final particiopanti epuizati, albi la fata sau aproape lesinati. Spatiul si conditiile de competii sunt total diferite de alergare obisnuita pe strada sau in natura. A fost totusi o experienta utila si s-a alergat in scop caritabil. N-am vrut sa ratez aceasta prima editie, dar mi-as dori sa mai pot urca cele 34 de etaje, in regim necompetitional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *