SemiMaraton Piatra Mare – Iarna 2012 – 25 Februarie (Part I)

Mar 1, 12 • RunningNo CommentsRead More »

 Am impartit Povestea despre Concursul din Piatra Mare, in 2 pagini, nu pentru ca ar fi prea lunga, ci pentru ca sunt (mai bine spus, au fost) 2 perspective diferite. Acum vorbesc din perspectiva organizarii.

Am participat la SemiMaratonul Piatra Mare pentru prima data la Editia de Iarna din 2011. Mi s-a parut o mica “bijuterie” (dupa cum se exprima Adrian Iordache).  Traseu fain, concursul bun. Insa am realizat ca acest eveniment nu era suficient de cunoscut. In prima faza am incropit un Parteneriat Media si o mica sponsorizare. Iar pentru Editia de vara mi-am propus mai multe:

– am creat si am moderat pagina de Facebook a SemiMaratonului Piatra Mare

– am promovat evenimentul (ultimele 2 editii) pe blogul meu, postand articol/anunt (Alpinet.org) sau am recomandat concursul, spre a fi promovat (Alerg.ro, Maraton.info.ro, Insport.ro); ulterior “informatia” a fost preluata si dealte site-uri (ex: Dordeduca.ro).

– am tinut legatura cu organizatorul si am oferit concurentilor informatii/raspunsuri

– am facut unele sugestii/recomandari catre organizatori

Am  fost si sunt in continuare un simplu participant (alergator) care doreste sa promoveze alergarea (sosea, munte sau pe oricare alta suprafata); m-am folosit de mijloace obisnuite de comunicare pentru a promova suplimentar acest semimaraton. Dorinta specifica a fost ca, pentru Editia de Iarna 2012 sa existe mai multi participanti decat in 2011 si asa s-a si intamplat: 66 de alergatori si 20 de schiori. Interesul a fost unul sporit (probabil si din cauza linistirii vremii). Spre surprinderea mea mi-au fost alocate si cateva mici indatoriri de organizare (la fata locului), de care nu cred ca m-am achitat, dar nici nu s-a cunoscut.

Pe langa aceasta implicare in promovare/organizare am sustinut si initiativa lui Marian Tudorica (transport cu microbuzul, special pentru participantii la SemiMaratonul Piatra Mare) + distribuirea revistei Alerg.ro. Stiu, pare a lauda; vreau doar sa arat ca prin actiuni simple si relativ obisnuite putem fi de folos. Iar cel mai mult au de castigat tot cei ca noi, pasionatii de alergare. Repet, intentia mea este doar aceea de a sprijini pe cei cu initiative si de a promova alergarea in general. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *