SemiMaraton Piatra Mare – Editia de Vara – 23 Iulie 2011

Aug 31, 11 • RunningNo CommentsRead More »

Concursul din Masivul Piatra Mare e unul atipic: Se numeste SemiMaraton, dar traseul este mult mai scurt, decat distanta clasica. Are 2 editii: una de Iarna, alta de Vara. Pe langa proba de alergare este si una de ski (iarna), respectiv de bicicleta (vara). Traseul de iarna masoara cca 14 km si face o bucla completa (Dambu Morii -> ocolire 7 Scari -> Cabana Piatra Mare -> coborare pe Drumul Familiar -> Dambu Morii). Traseul de vara (cca 10km) consta in mare parte in urcare pe Drumul Familiar si o mica Bucla in zona Cabanei Piatra Mare.  Traseul pana la Cabana nu este marcat, se urmereste marcajul turistic.

La Editia de Iarna a fost ultimul concurs cand (in nestiinta mea) am folosit echipament de munte. Dupa acea cursa foarte faina, am inceput investitiile. Asteptam cu nerabdare Editia de vara, din mai multe motive. Din dorinta de a ajuta acest eveniment, m-am implicat oarecum in promovare, printre altele, administrand si pagina de Facebook.

Insa, de departe, cel mai important aspect era: prima participare la o cursa de alergare montana pentru Mariana. Era evident si primul concurs pe munte, in familie. Nu am ratat momentul, asa ca am filmat si am facut ceva poze. La final ne astepta o alta premiera: primul Podium al Marianei (Locul 2) la Fete, din 4 participante inscrise.

Am fost cazati si de aceasta data la Casa Ezio (pensiune care de altfel a oferit si unul din cele 4 premii). La Start ne-am intalnit cu Alex Paraschiv, Cristi, Fako si multi tovarasi de alergari (chiar si cativa colegi de suferinta la Izvorul Muresului). Ne-am intalnit chiar si cu viitoarea noastra colega de Stafeta: Daniela. Ehe, si pana sa-mi potrivesc eu camera video si camera foto, cei cca 30 de participanti au luat startul. Era ramasesem pe loc, iar Dl. Peter sttiga: Cee faaci, baaaa! Ai uitat sa pleci? Incercam sa-i filmez. Apoi am luat-o si eu la picior, oprindu-ma cateva secunde, rand pe rand, sa-i prind in cadru pe Mariana, Alex si Cristi.

Era o cursa de placere, dar mai ales un bun antrenament. Scopul era sa ajung intr-un timp rezonabil si apoi sa ma intorc inaintea Marianei, pentru a-mi continua “reportajul”. In amintirea aventurilor de la Olt Mures Marathon, am gresit poteca si am ajuns la Cabana Piatra Mare  pe o ruta ocolitoare. Am tras-o si pe Aida dupa mine. Dar bucla de final a fost chiar faina. Am terminat in cca 1h15min. Dar n-am stat mult pe ganduri. L-am incurajat putin pe Alex, care tocmai ajunsese pe platou si am coborat in intampinarea Marianei.

Am regasit-o pe traseu relativ repede, alaturi de Daniela. Spre surprinderea mea, se miscase bine si mai ales, avea inca energie. La inceputul cursei fusese asteptata si sustinuta de Daniela, acum era randul ei sa faca asta. Am mers toti 3 pana pe urcarea de dupa cabana,  dupa care, mare avea sa-mi fie mirarea s-o vad pe Mariana alergand; abia ma tineam de ea, ca sa o pot filma.

A terminat in mai putin de 2 ore si a obtinut ceea ce eu nu reusisem pana atunci, o clasare pe podium. Respect! Asadar am avut motiv serios de a ramane pana la final, desi ne grabeam sa ajugem la nunta varului Alberto, la Fagaras. Dupa Premiere a ajuns si Cristi cu bicla si s-a trezit si el cu o medalie la gat.

A fost asadar un concurs special. Poate cea mai rapida tura pe munte. Un antrenament foarte bun. Alergatori foarte buni: Mugur, Sergiu, Adrian Pasol, Danut Cernat, Adi Fako si altii. Intre atatea concursuri dure, aveam nevoie de asa ceva. Era a 3-a cursa, din seria nebuna de 6 alergari intr-o luna.

Multimiri Pensiunii Casa Ezio! Aprecierile mele pentru organizator! FELICITARI MARIANA! Respect Cristi si Alex! CASA de PIATRA ALBERTO!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *