Semimaraton GERAR 2014 – 26 Ianuarie – Abonati la Locul IV

Feb 2, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Sustin alergarea din Romania prin toate mijloacele posibile. Sunt mandru de comunitatea (sau comunitatile) de alergatori. Competiile pe echipe si stafetele ma motiveaza si mai mult decat cursele individuale. Cu toate acestea eu unul simt ca pot ajuta ajuta comunitatea, respectiv echipa, actionand majoritar pe tot cont propriu, mai bine zis, individual. Dar in folosul echupei. De aceea, regula Semimaratonului Gerar de a se alerga in echipa de 3 oameni (impreuna) mai mult ma intristeaza decat sa ma multumeasca, intrucat nu reusesc sa ajut echipa din interiorul ei.

La GERAR 2014 am fost veriga mai slaba, pentru simplul motiv ca eu nu alerg constant. De obicei plec incet, urc ritmul treptat, am si o perioada de relaxare si recuperez pe final. De data aceasta am inceput foarte tare si nu am avut decat un singur moment de relaxare (la jumatatea cursei).

Insa povestea Editia a IV-a de GERAR a fost per total una frumoasa. Am format aceeasi echipa de la editia din 2013: RUNNING FIGHTERS (TTR), alaturi de Lucian Giurescu si Daniel Stroescu. Am fost norocosi sa prindem loc la redistribuire. Am facut o verificare a nivelului nostru la Baneasa Trail Race unde amterminat toti 3 intr-un interval de 1 minut.

In ciuda lipsei de pregatire eram increzator intr-o cursa buna. Nu luasem in calcul si zapada. Atmosfera cursei a fost una speciala, ningand de la inceput pana la final. Insa pe zapada netasata nu ma descurc deloc bine. Am incercat permanent sa-mi regasesc echilibrul si forta in picioare. Am incercat sa tin rimul baietilor cat de mult posibil. Datorita lor am alergat cele 6 ture cam in acelasi “pace (19 secunde a fost diferenta intre cel mai bun si cel mai slab tur). Nu a fost suferinta fizica, insa e neplacuta senzatia ca nu poti face mai mult pentru echipa. Ramane totusi bucuria finalului. Ne-a chinuit mult zapada, dar am biruit-o intr-un fel sau altul.

Am terminat pe Locul IV, dupa 3 super-echipe, la 3 minute de castigatorii primelor 3 editii (RO CLUB MARATON City Grill), cu timpul de 01:34:08. A fost al 2-lea loc IV pentru echipa RUNNING FIGHTERS si al 3-lea pentru mine, din tot atatea participari la proba de Semimaraton! Deja m-am obisnuit! Multumesc colegilor mei, Lucian si Daniel, si ii felicit pentru forma buna in care se afla!

Scapat de tensiunea competitiei m-am simitit foarte bine sustinand alergatorii de la crosurile de 10,8Km si 3,6Km. Felicitari si lor!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *