Semi Maraton Sibiu – 16 Iunie 2012

Jun 26, 12 • Running2 CommentsRead More »

Intr-o zi in care varianta mai tentanta era Retezat Trail Race, o cursa montana de trail rapid (cu participare individuala, dar si pe echipe), am ales sa particip la prima editie a Semi Maratonului Sibiu, eveniment creat pentru strangere de fonduri. Am fost nevoit sa refuz invitatia onoranta de a face echipa cu Florin Munteanu si Aida Zodie la RTR, intrucat la Sibiu urma sa merg cu Echipa Infoturism, pentru proba de Stafeta 4x5KM.

Tentatia unui nou semi-maraton nu era foarte mare, insa ideea de a face o Stafeta a fost apreciata de colegii mei de munca: Marius, Ana si Ionel si a fost sustinuta de firma. Avand deja 2 motive sa merg la Sibiu, nu a mai fost cale de intors. In plus, am apreciat modul in care a fost gandit acest eveniment caritabil: alergatorii se inscriu, aleg sa sustina un proiect, taxa de participare este donata proiectului sustinut de alergatori; la randul lui fiecare alergator este sustinut  de o persoana, a carei donatie ajunge tot la proiectul ales de alergator. Mai mult, orice organizatie/asociatie/departament cu activitate si proiecte in zona Sibiului s-a putut inscrie. Eu si echipa Infoturism am alergat pentru Asociatia Salvatorilor Montani – Sibiu.

M-am bucurat sa-i vad pe colegii de echipa antrenandu-se, concurand si mai ales ducand la final stafeta. Am ocupat locul 2, din doar 3 echipe inscrise. Organizatorii au mentionat si premiat doar echipa castigatoare. Dar experienta a fost una deosebita pentru fiecare membru al Stafetei. Proba individuala (d21 KM) a avut la start sportivi foarte buni (printre ei, Daniela Cirlan – Stafeta 2x10KM) si s-a alergat la un ritm foarte ridicat pentru un Semi Maraton cu scop umanitar. Primii 7 clasati (printre care si o fata), dintr-un total de 64, au terminat sub 1h3omin. Am condus plutonul, pana la schimbul de stafeta (KM 5,2), dupa care am redus ritmul (coborand pana pe locul 7) cu gandul de a recupera pe final. Am recuperat 1 singura pozitie. Asadar, locul 6 la Finish, in 1:28:44. Teoretic, este un PB pe Semi Maraton. Practic, traseul a masurat cca 20,8km.

Locatia concursului a fost una deosebita (Complexul Muzeal ASTRA), traseul greu, dar extrem de interesant, voluntarii extrem de energici, iar atmosfera generala foarte placuta.

2 Responses to Semi Maraton Sibiu – 16 Iunie 2012

  1. dani troanca says:

    Multumim Florine (si coechipierilor) pentru participare si mai ales pentru gandurile si cuvintele frumoase. Va asteptam cu drag si la anul!

  2. Simon says:

    A fost o adevarata placere sa fim acolo. Intre timp am primit si diplomele pentru Locul II. Chiar daca scopul e unul caritabil, ar trebui ca alergarea sa fie intotdeauna pe primul plan, desi e greu sa lupti pe 2 fronturi: strangerea de fonduri (pe o parte) si organizarea perfecta, in detaliu (de cealalta parte).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *