S24H / CN ULTRAALERGARE (12H) – Vicecampion national (din nou) si bucurie sufleteasca

Apr 11, 23 • RunningNo CommentsRead More »

Deviza Jocurilor Olimpice suna astfel: important este sa participi. Provocarea este sa te califici acolo. La maraton fiecare sportiv care termina cursa, in timpul limita, primeste medalie. Pentru un amator aceasta medalia este echivalenta cu obtinerea unei victorii.

In ultramaraton simpla participare este o poveste in sine. Ca sa incepi cursa ai nevoie de un motiv. Ca sa o termini ai nevoie de o motivatie. Sau mai multe.

S24H este o competitie care mi-a intrat in suflet, dar si in piele. Simplul fapt de a reveni la Timisoara este suficient ca sa ma inscriu la acest ultramaraton. in 2022 acesta a fost motivul. Iar motivatia de a alerga un nou ultramaraton cu tragere de inima a venit prin participarea la Campionatul National de Ultraalergare. Din motive de epuizare am ales proba de 12 ore.

La S24H 2022 extramotivatia mi-a fost data de prezenta sotiei mele alaturi de mine. Nu doar la concurs, ci in toata experienta de la Timisoara: calatoria, Pasta Party, recupererea etc.

Sufleteste m-am simtit bine la Timisoara, ca in fiecare an. Fizic m-am simtit rau. Pe langa lispa de somn am resimtit si efortul depus in primele luni ale anului. Cu ajutorul colegilor de echipa sau al dlui presedinte Stefan Costache de la CS MISCAREA CFR si evident cu sustinerea sotiei timpul a trecut mai usor. Dar chinul a existat. Solutia (singura de altfel) a fost o serie lunga de pauze prin care sa-mi trag sufletul.

La lipsa de energie s-a adaugat si canicula. In asa conditii ai nevoie de ceva motivatie serioasa. Dorinta mea era nu doar sa urc din nou pe un podium national intr-o proba de ultraalergare, ci sa ofer o bucurie celorlalti. Stiam cat de mult ar insemna pentru dl. Costache o noua clasare in primii 3. Iar la final dumnealui chiar s-a bucurat enorm. Poate chiar mai mult ca mine, intrucat dumnealui a ramas si la Premiere.

Am terminat cursa open si cea de Campionat National la 12 ore pe locul 2. Asadar am redevenit vicecampion national. Distanta parcursa nu reprezinta deloc o performanta (99.5Km). Ramane insa bucuria de a fi urcat pe podium la toate cele 3 probe “lungi” din cadrul CN (100Km, 12H si 24H), din 4 participari.

M-am intors de la Timisoara cu o salba de mici impliniri sufletesti. Nu a fost doar cursa in sine sau bucuria podium-ului. M-am bucurat de timpul petrecut cu stia sau de intalnirea cu prietenii nostrii timisoreni, Atena, Marius si Elena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *