RUN FEST 2013 – Raport

Sep 25, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Alerg de ceva vreme la competitii, iar in ultimii 3 ani la foarte multe competitii. Pe langa placerea de a alerga si bucuria de a fi alaturi de oameni care-mi impartasesc pasiunea, raman si multe amanunte care fac alergarea mai interesanta. Nu am nevoie de multe motive pentru a participa la o competitie, dar daca sunt, incerc sa profit de toate la maximum.

Ideea unui RUN FEST mi s-a parut interesanta, insa nu am fost prea bucuros sa vad ca e vorba de un eveniment foarte marketizat, desi extrem de bine pus la punct. Aerul de business parea mai puternic decat pasiunea pentru alergare. Apoi am aflat ca organizatorul este o firma specializata. Asadar oamenii doar isi faceau treaba cu profesionalism. Numai ca aveam mai multe motive sa alerg la Gabriela Szabo Run Fest pe 21 Septembrie, unul fiind traseul care combina asfaltul cu potecile de padure.

Eu m-am inscris la cursa de 9Km, insa am participat cu sufletul si la proba de Stafeta acolo unde fratii Cristian David-Matei si Radu Matei, impreuna cu Catalin Carmaciu au format echipa Time Trial Running. Ma bucur sa vad ca acest proiect creste si in afara antrenamentelor propriu-zise (TTR). Atmosfera de la Start a semanat cel putin cu cea de la un Semimaraton. Startul s-a dat decalat (cu 2 min.) pe fiecare  proba si nu au fost putine curse (Seniori 9 si 3 Km, Faily, Stafeta, Juniori). Cronometrarea s-a facut cu cipuri, traseul a masurat aproape 3Km (parcurs de 3 ori la proba lunga) si a avut 3 puncte de hidratare. Portiunea de padure a fost excelenta, traseul fiind marcat si incadrat de benzi, asa cum se intampla la circuitele de cross-country.

M-am simtit destul de  bine in cursa, dar nu am reusit sa ma relaxez mai deloc, in ciuda zecilor de incurajari de la prietenii alergatori. Oricum, le multumesc! In prima tura m-a ajutat foarte mult faptul  ca vedeam in campul viziual sportivii din fruntea cursei, apoi m-am concentrat sa nu scad ritmul. Mi-au placut la nebunie potecile din padure, unde luam virajele in viteza. Din fericire nu am pierdut timp la depasiri, si nu am fost atacat de viespi (asa cum au patit numerosi participanti). Am terminat cursa (a carei lungime mi-a parut mai scurta de 9Km) in 33:15, Locul 7 (din 274 de participanti). Locul 5 pentru stafeta “Time Trial Running” (38’33”).

Dupa cursa am refacut o parte din traseu in alergare usoara. In rest, multa voie buna si un soare generos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *