Proiectul Gandeste pentru Tine – Intalnirea cu elevii – Pitesti – 8 Decembrie 2013

Dec 22, 13 • Other, RunningNo CommentsRead More »

De la maraton la o discutie cu elevii. Asta este o trecere la care nu ma gandeam cand am inceput sa-mi hranesc serios pasiunea pentru alergare si am devenit maratonist inrait. Maratonul este o experienta de viata, una memorabila si complexa. Daca ai avut curajul sa incepi un maraton si puterea sa il termini vei avea curajul si puterea sa accepti si sa treci peste orice alta provocare.

Mi-am dorit o extra experienta si anume un ultramaraton pe sosea. Asa ca m-am inscris la TRANSMARATON 2013. Nu avea sa fie insa vorba doar de o competitie de alergare, ci si de un eveniment caritabil. Astfel am avut sansa deosebita de a cunoaste SCOALA DE VALORI. Proiectul “Gandeste pentru tine!” si oamenii incredibili de la SCOALA de VALORI m-au cucerit. Am crezut si cred foarte mult in acest proiect educativ asa cum cred in puterea tinerilor de a gandi liber si constructiv in acelasi timp, daca au sustinerea potrivita. Am uitat ca nu-mi place sa strang donatii si am inceput sa raspandesc aceasta cauza. Am primit un numar de 17 donatii de la prieteni si oameni carora le pasa de educatie. Le multumesc inca o data.

Concursul in sine (Dublumaraton – 84Km) a fost intradevar o experienta unica, fabuloasa. Suportul celor de la Scoala de Valori si increderea in aceasta cauza m-au ajutat sa termin cursa si chiar sa urc pe Podium (Locul III). Strangerea de fonduri si concursul au fost partile usoare. Ultima si cea mai incarcata de emotie a fost materializarea eforturilor celor de la Scoala de Valori) si anume proiectul in sine (Gandeste pentru Tine!).  Am fost disponibil pentru ultima dintre cele 4 etape ale proiectului, mai exact cea de la Pitesti.

Am avut ocazia sa prezint pe scurt (5 minute) experienta mea si mesajul ce doresc al transmite (Pasiune si Implicare). Cand vorbesti despre ceea ce iti place sa faci si despre ce ai reusit sa acumumezi in viata, emotiile sunt constructive. Am profitat de situatie si le-am aratat elevilor Trofeul (de Locul III) castigat cu si pentru Scoala de Valori. A fost un moment deosebit in viata mea si finalizarea a experientei numite TRANSMARATON 2013 – SCOALA de VALORI. Dupa prezenatea pe scurt am format un grup de discutii in care elevii atrasi de mesajul meu mi s-au alaturat. Am incercat sa extrag punctele importante din experienta mea de viata, dar mai ales in provocarea numita maraton. Cu voia elevilor am oferit si cateva sfaturi si subiecte de gandit pentru acesti tineri. Intalnirea si discutia cu elevii au reprezentat o implinire pe plan personal. Toti acesti elevi m-au impresionat si ii apreciez pentru curajul de a lua parte intr-un astfel de proiect. Sper ca experientele mele de viata si pasiunea pentru alergare sa sa insemne ceva pentru ei.

 

Munca depusa de cei de la Scoala de Valori (din ce am putut desprinde in cele cca 3 ore petecute la Pitesti) a avut, in opinia mea, un efect extraordinar de puternic si benefic asupra elevilor. Proiectul Gandeste pentru Tine! este cu adevarat valoros, iar tinerii elevi sunt cu siguranta castigati dupa aceasta experienta (care a durat un week-end intreg).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *