Primul Maraton de Noapte – Dracula Maraton – 13-14 Iulie 2013

Jul 19, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Nimic in viata nu este imtamplator, chiar daca noi realizam asta sau nu. Alergarea si competitia sunt alegerile noastre, dar fiecare antrenament sau concurs are rolul sau si toate ajung sa fie legate intre ele intr-un fel sau altul. Cand conexiunile nu se fac de la sine,  le cream noi.

Multe sunt zonele in care un alergator si-ar dori sa alerge oficial sau nu. O tentatie pentru multi maratonisti este Transfagarasanul. Evident si pentru mine. Cu bucurie voi participa la Transmaraton – Editia  a II-a – proba DubluMaraton. Finish-ul va fi la Cetatea Poenari. Insa eram pregatit pentru o avanpremiera (partiala) si anume pentru Dracula Maraton in zona Cetatii Poenari.

Maratonul initiat de neobositul Ilie Rosu a fost inclus in  seria “maratoanelor istorice” avand in prim plan figura lui Vlad Tepes. Din motive legate de autorizatia de desfasurare, evenimentul a fost pe care de anulare cu doar cateva zile inainte de Start. Cum “maratonul” era deja “pregatit” s-a luat decizia de a muta cursa la Bucuresti, intr-o locatie deja obisnuita pentru maratonisti. Parcul IOR. Desi mesajul maratonului a slabit foarte mult odata cu schimbarea zonei de desfasurare, dorinta maratonistilor a ramas la fel de puternica. Noua tentatie a devenit: alergarea unui maraton de noapte. S-a cantat imnul, s-a auzit strigatul de lupta al maratonistilor si s-a pornit maratonul.

Chiar si in parc alergarea unui maraton a fost o mica aventura: aglomeratia din jurul lacului, buciclisti vitezomani, diferite obstacole etc. Am facut slalom, am alergat prin bezna, am deviat si pe iarba (oops, asta era interzis) si elementul surpriza: am facut baie (de la stropitori). Ignoranta cetatenilor (cu care ne-am onisnuit) a fost compensata prin sustinerea oferita de colegii de club si alti prieteni alergatori care au stat ore bune pe traseu. Le multumesc!

Pe principiul “daca maratonul nu e greu, am eu grija sa-mi fie greu” la Dracula Maraton am avut cateva nechibzuinte, dar am pastrat si solutii. In dimineata maratonului am facut o “incalzire” de 10 Km in cadrul Crosului Alergam pentru viata unei mame! Am inceput maratonul plin de energie, fara sa simt vreo urma de efort, dar si fara sa pot intra intr-un ritm anume. Am baut multa apa inca de la inceput. Aceasta nu si-a mai facut efectul dupa primii 10Km. Dar pierdeam timp mult la fiecare punct de hidratare. Apoi eram nevoit sa trag tare pentru a nu pierde contactul cu primul din cursa. Un consum mare de energie. In a 2-a jumatate a cursei, picioarele au suferit  (am resimtit dureri), iar ritmul a scazut.

Am pastrat Activatorul de la SPONSER spre finalul cursei. Cu cca 8Km inaninte de Finish lucrurile s-a schimbat. Am intrat in alta viteza. Durerile au disparut si mi-am regasit ritmul pierdut. M-am desprins ai am terminat DRACUL MARATON pe prima pozitie, in 3h20. Al 4-lea maraton castigat.

Nu am devenit frate cu intunericul. Tot mai mult iubesc lumina ziei, insa primul maraton de nopapte a fost o experienta inedita in care lucrurile s-au vazut altfel decat de obicei. Premierea la 4 dimineata a fost ceva unic. Tot res[ectul celor care s-au implicat si au realizat un eveniment frumos!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *