Postavaru Night – Poiana Brasov – 9 Martie 2013

Mar 14, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Pentru alergatori sezonul de iarna nu mai e doar o perioada buna pentru antrenamente. De la 1 Decembrie 2012 si pana la inceput de Martie 2013 Calendarul competional a inclus 2 maratoane, 1 competitie de trekking hivernal, 1 semimaraton si alte concursuri pe distante mai scurte. Fie ca inchide sezonul de iarna (ca si specific), fie ca-l deschide pe cel de primavara (calendaristic) in al 2-alea week-end din martie mergem cu drag (mai mult sai mai putin antrenati) la Poiana Brasov pentru deja celebrul POSTAVARU NIGHT (din seria Carpathian Man).

Desi nu multi alergatori se omoara dupa concursuri tip vertical race la Postavaru Night sunt atatea motive care-i aduna pe participanti incat cu greu pot gasi o scuza. Dar pana la urma si aceia neincrezatori vor ajunge sa ia startul la o editie viitoare a Postavaru Night. Am participat pentru prima data in 2012, am intrat in joc, mi-a placut si voi “juca” cat ma vor tine puterile.

Si puterile (bazate si pe ceva antrenament intens in ultima perioada) m-au tinut mult mai bine decat ma asteptam. Mai mult ca niciodata am reusit sa alerg destul de bine pe urcari si sa acelerez pe a2-a parte. Dupa Start am simtit ca “pedalez” in gol. Zapada parea ca se distreaza cu noi toti.  Nu-mi vedea sa fac niciun gest in plus. Nu vedeam stanga-dreapta. Rar imi aruncam privirea in sus si cu greu m-am intors de 2 ori, nu pentru concurenta ci pentru a ma urmari sirul indian al frontalelor. Voci incalzite strigau cu putere, stegulete colorate ieseau in cale ca niste buni ghizi si intr-un final observa Finish puternic luminat. “Aud” efort intens in urma mea, semn ca cineva atenta la poztia mea. Dar mi-am pastrat pozitia (15 la General) cu un timp (46:29) similar cu cel obtinut in 2012. Ciudat (intrucat am mers mult mai bine anul acesta), dar explicabil din cauza zapezii apoase. De retinut numarul de alaergatori (170) –  cu 50 mai multi fara de 2012.

Toata aprecierea mea pentru:  Florin Vlad (castigatorul) cu un timp foarte bun pentru conditiile date, lui Gica Blajiu – Locul 2 (o adevarata performanta), Emanuel Trandafir – Locul 5 (un progres fantastic), Mihai Orleanu (un adevarat invingator – pentru cine stie povestea lui). Felicitari tuturor!

Coborarea spre Cabana, Gulas-ul, Petrecerea, chiar si “gramada” pentru tricouri, iar in final premierea, toate acestea au avut farmecul lor aparte. Raman in minte si in suflet ca niste amintiri frumoase si ofera energie pentru multele curse ce vor urma.

Pentru Postavaru Night 2013 am format o echipa speciala: Bogdan Popa, Marian Stan, Costel Zidaru si Alex Paraschiv. Dupa Premiere am coborat in Rasnov pentru odihna. Revenind cativa Km pe drumul spre Poiana Brasov am zarit 2 caprioare: una aramie (cu patru picioare), cealalta blonda (cu 2 picioare) care isi facea revenirea (o urcare de 10KM!). La pranz eram deja in Bucuresti: ma astepta un Trail Running de 20Km  la Comana.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *