PEGAS DUATLON TINERETULUI – 2 MARTIE – O stafeta mai tare ca ploaia si vantul

Mar 7, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Daca nu stii sa inoti sau sa mergi pe bicicleta (inca) nu inseamna ca nu te poti bucura de experienta unica a unui triatlon sau a unui duatlon. Cu o stafeta, aventura poate fi chiar mai interesanta. Iar spiritul de echipa depasteste oricand realizarile personale. Incerci sa-ti faci treaba (pe disciplina ta), cat de bine poti, dar ai si ocazia sa-ti admiri colegii/colegul luptand pentru echipa voastra.

La duatlon am avut o prima experienta speciala, alaturi de bunul si vechiul prieten Alex Axon la Brasov in 2011. Cea de-a 2-a mi-a fost oferita de initiativa Pegas Triatlon Club si anume PEGAS DUATLON TINERETULUI – 2 Martie. Alaturi de Vali Pasa (bicicleta) am format echipa PEGAS – LOTUS BIKE, motivati de ceea am reusit in trecut la Triatlon (2 locuri III din 2 incercari).

Nu am obiceiul sa verific starea vremii pentru concursuri, insa vremea din dimineata competitiei nu mi-a parut prea prietenoasa. Insa nu oamenii dragi si tensiunea competitiei m-au incalzit. Urma sa deschid si sa inchid stafeta cu 2 ture, respectiv 1 tura de alergare. In pauza mea Vali avea de parcurs 10 ture de bicicleta. Am inceput prevazator, dar am prins curaj si mi-am dat seama ca poate fi o cursa buna.

Desi sufar pe urcari de obicei, urcarea scarilor mi s-a parut o joaca. Am terminat prima repriza de alergare (cele 2 ture) la 1 minut de liderul de a Individual (Emanuel Trandafir), dar urmat imediat de Liviu Dan si de prietenul grec Thomas Cheimairos. Am predat cipul lui Vali in mare viteza si el s-a facut nevazut. Cum initial promisesm si ceva ajutor ca voluntar, in pauza dintre alergari am gasit on loc bun pentru a dirija concurentii catre rasteluri. Vali se descurca de minune. Insa in ragazul luat sa-mi schimb tricoul se intamplase ceva. Vali cazuse si a prefeat sa continue ceva mai prudent. 

Am preluat stafeta in spatele a 4 triatlonisti, stafetele fiind mult in spate. Am recuperat 2 pozitii (mai mult pentru moral), dar nu era corect sa ma compar cu duatlonistii aproape epuizati.  Aceasta ultima tura n-a fost mai rapida, dar m-am simtit excelent, pe urcare am zburat si am terminat cursa  la 1 minut de castigatorul de la Individual Emanuel Trandafir. Timpul: 1h41min – cu mai bine de 10 minute avans fata de a 2-a stafeta. Numerul de echipe a fost limitat la 10.

Pentru mine vremea rea nu a fost o piedica, ci o motivatie in plus. Am fost incantta sa fac o noua stafeta sub clubul  PEGAS si sa fiu din nou coleg de echipa cu magistralul Vali Pasa. Vom incerca sa repetam figura la DUATLON BUFTEA, dar cu o concurenta mai acerba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *