Orientare – Cupa Codrii Vlasiei – Peris-Balteni – 17 Martie 2013

Mar 21, 13 • Running2 CommentsRead More »

La un an de la primul concurs de orientare am dorit sa repet experienta. Aveam eu impresia ca ma descurc in  acest sport, pe care acum 15 ani nu-l intelegeam deloc. Pe 16 Martie am mers la Peris pentru concursul de orientare sportiva “Cupa Codrii Vlasiei.

De data aceasta avea sa fie primul concurs de orientare pentru Mariana. A studiat putin “problema” cu cateva zile inainte, am ascultat impreuna cu atentie sfaturile organizatorului, Dl. Nicolae Stroescu si indicatiile lui Daniel Stroescu, am luat hartile, si am plecat pe traseu (fara busole) cu incredere ca ne vom descurca. Mariana la traseul Open Simplu (3,2Km), iar eu la Open Tehnic (5Km).

Prima parte a traseului a fost comuna si ne-am miscat bine. Mariana a continuat pe traseul ei, nu a riscat si s-a “orientat bine” alergand alaturi de un orientarist cu experienta. Pentru mine a inceput “distractia”. Am gasit greu postul nr.3. Iar cel cu nr.4 l-am atins cu ajutorul doar unui grup de fete. Apoi am orbecait aproape cca45 min., cautand 3 posturi care nu mai existau – au fost furate). Probabil eu inca mai cautam posturi si dupa ce acestea au fost stranse de organizatori. Intr-un final am renuntat. Am ajuns la Finish pe usa “din dos”, dar am aparut in clasament. Data viitoare nu mai particip fara busola.

Pentru Mariana aceasta prima experienta a fost totusi una placuta. A ajuns la Finish cu ajutor, dar fara sa se rataceasca. Va mai incerca cu siguranta acest gen de experienta. Cu aceasta ocazie si-a testat prima ei pereche de incaltari de trail: Asics Gel Trabuco.

Cel mai mare castig au fost cele cateva ore petrecute in natura, facand miscare. Si cel mai important: am facut acest lucru impreuna. 

2 Responses to Orientare – Cupa Codrii Vlasiei – Peris-Balteni – 17 Martie 2013

  1. Felicitări!
    Nu știam ca va placut atât de mult orientarea.
    Poate faceți o echipa pt velocompass 😉

    • Simon says:

      Nu prea ne-am priceput noi la orientare. Dar ne-a placut faptul ca am fost acolo facand miscare in natura. Sincer sa fiu, Velo Compass a fost un motiv in plus pentru care am vrut sa merg la acest concurs de orienatare. ca pregatire. Nu putem face echipa (eu si Mariana), intrucat niciunul nu stie pe bicicleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *