Old Town Race 2014 – Asaltul alergatorilor pe stradutele din centrul vechi

Apr 2, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Daca cetatenii s-au obisnuit sa vada parcurile pline de alergatori (la crosuri sau antrenamente), cu siguranta nu se asteptau sa vada purtatorii de colanti si tricouri colorate in centrul vechi.

Sambata, 29 Martie 2014, bietii oameni imbracati la patru ace si parfumati inca de dimineata au fost luati prin suprindere ce cca 200 de participanti la OLD TOWN RACE . Atat de rapizi sau grabiti au fost acei intrusi obsedati de sanatate, incat spectatorii fara voie s-au dezmeticit abia dupa ce prima cursa de 10 Km se afla la final.

Banda rosie care delimita traseul cohortelor nestapanite, parea ca-i protejeaza pe cetateni. Doar patronii de localuri au prins ceva curaj si au rupt o parte din benzi. Prea tarziu insa. Intrusii  invatasera deja traseul pe de rost.  Cat ai zice “terasa” alergatorii  au dat 4 ture de centru vechi. Apareau si dispareau dupa colturi de cladiri, facand un zig-zag ametitor pe stradutele inguste, bifand terasa dupa terasa.

Mi-a placut de la inceput ideea de alergare prin centrul vechi. A fost o cursa rapida, intensa, spectaculoasa si inedita. In ciuda numeroaselor viraje si intoarceri ritmul a fost mai mult decat alert. In zona de Start/Finish au fost numerosi sustinatori (prieteni alergatori). Am participat la cursa de 10 KM (9,7Km ami exact), declarata si proba competitiva. Desi obisnuiesc sa plec din spate, de data aceasta m-am plasat rapid in prima linie si am ramas in primele pozitii pana la final. Am terminat al 5-lea din 150 de participanti cu timpul de 35:31. Desi nu s-au premiat nici macar cu o diploma categoriile de varsta (aici o bila neagra pentru organizatori), consider o realizare sa fiu primul la categoria 30-39 de ani.

Totusi satisfactia cea mai mare a fost participarea sotiei mele, Mariana, chiar la cursa de 10Km. Este deja a3-a ei competitie in 2014, dupa nasterea baietelului nostru. N-a contat ca a fost ultima sosita, bucuria trecerii liniei de finish fiind cea mai importanta (mai ales ca nu toate participantele au incheiat cursa). O felicit si apreciez curajul ei!

Un moment foarte placut a fost reinalnirea cu o parte din echipa SCOLII de VALORI, care s-a inmplicat si la acest eveniment.

La fel de placuta a fost refacerea simbolica a echipei de la Stafeta RUN4FREEDOM (Septembrie 2013): Florin Simion, Alex Axon, Edi Tudor si Alex Paraschiv.

Crosul din centru vechi a fost doar inceputul unui week-end plin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *