Observator (I)

Nov 23, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Alergarea, odata devenita pasiune, reprezinta si un mod de viata. Partea cea mai buna e ca alergatorul nu evadeaza in lumea lui. Doar ca vede altfel lucrurile si isi schimba programul si prioritatile. Alergatorul este foarte concentrat pe alergarile lui, pe antrenamente, alimentatie, echipament, trasee si conditiile de alergare (unde e cazul). Exista un mare interes din partea alergatorului pentru tot ce are legatura cu alergarea si pentru cei care ii impartasesc pasiunea.

Iau in seama si mi se pare interesant aproape tot ce are legatura in mod direct cu alergarea mea. Dar se intampla sa mai fac si pauze. Sunt momente cand ma detasez de interesul meu personal pentru alergare si, cu sau fara voia mea, observ ce se intampla in restul lumii alergatorilor.

Sunt alergari de grup in care oamenii pun suflet mai mult ca la un concurs.

Sunt oameni care devin experti in echipament, alimentatie, probleme fizice cauzate de alergare etc inainte sa fi experimentat intens alergarea, intrucat studiaza fenomenul alergarii in detaliu.

Sunt alergatori cu multe maratoane la activ, care inca se tin departe de comunitatile de alergatori.

Sunt multe initiative inedite, unele copiate de afara, altele adaptate spatiului mioritic.

Sunt alergatori incepatori care, ajutati fiind de calitatile fizice nu se menajeaza, dau aproape 100% in competitii, dupa care sunt nevoiti sa suporte consecintele.

Sunt oameni care au proiecte “personale” realizabile prin alergare. Iar castigatul este pur sufletesc.

Nu sunt imagini mai frumoase decat acelea oferite de o intreaga familie aflata in alergare.

Tocmai prin perseverenta lor, alergatorii ii castiga drept admiratori / sustinatori si pe aceia care i-au luat in ras la inceput.

Sunt concursuri pentru care se organizeaza recunoasteri ale traseelor.

Sunt alergatori care vor alege proba cu distanta cea mai lunga la orice concurs ar participa.

Sunt oamani pasionati de munte care nu alearga maratoane, nici macar semimaratoane, dar se incumeta la ture de anduranta gen Marathon 7500 sau Ciucas Trail Running.

Indiferent ce surprize ofera organizatorii, la finalul unui maraton un alergator tine neaparat sa ramana cu medalia, tricoul si clasamentul.

 

Observatiile sunt in marea majoritate subiective, dar cu siguranta multe dintre amanunte sau situatii le-ati remarcat si le-ati intalnit chiar voi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *