Micile bucurii ale vietii…de maratonist

Dec 8, 12 • Running1 CommentRead More »

 Cu 10-15 ani in urma ma uitam cu jind, dar si cu respect, la cursele de maraton. Maratonistii imi pareau niste supra-oameni. Nu trebuia sa-mi inchipiui cat de greu e sa alergi o astfel de cursa. Citeam pe fetele lor efortul, chinul dar si demnitatea si dorinta de a termina. Performantele maratonistelor din Romania (multe curse castigate, culminand cu aurul olimpic al Constantinei Dita la Beijing) ma bucurau nespus.

Au trecut anii si am intrat si eu in lumea maratonului. Desi amatori,  maratonistii intalniti imi pareau in continuare de pe alta “planeta”. Cat despre profesionisti, i-am vazut la lucru pentru prima data in 2008, la MIB. Dar entuziasmul meu a crescut la cote maxime afland ca Romania are un maratonist de nivel mondial si am sperat din tot sufletul ca el sa se califice la Olimpiada. Si a reusit. Marius Ionescu (caci despre el este vorba) a participat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 , reusind o performanta remarcabila (Locul 26), cu toate ca simpla lui prezenta acolo insemna cat o victorie pentru noi romanii.

In urma cu aproape 2 saptamani Marius a participat la un antrenament de grup in Padurea Baneasa, la invitatia organizatorilor Baneasa Trail Race. Simplu fapt de a alerga in preajma lui, pentru mine a fost ca o mica implinire. Am avut placerea sa schimb cateva vorbe cu el si am profitat de ocazia sa-i lansez invitatia de a avea o intalnire cu maratonistii amatori, unde sa ne povesteasca experientele lui.

Desi suna a cliseu Marius nu  a uitat de unde a plecat, este un iubitor de sport, ca si noi amatorii, si doreste sa promoveze maratonul. Ii doresc succes la competitiile internationale si sper sa avem ocazia cat mai des sa alergam alaturi de el.

Intalnirea cu un maratonist de Olimpiada m-a incarcat de energie si mi-a oferit mai multa motivatie pentru viitor.

One Response to Micile bucurii ale vietii…de maratonist

  1. Bogdan Popa says:

    Prezenta lui Marius la Olimpiada a fost o mare realizare pentru noi Romanii. Am mult respect pentru Marius , pentru munca si efortul depus si îi urez mult succes in continuare.Si pentru mine a fost o onoare sa l cunosc .Este un exemplu pentru toti.Este membru al clubului nostru din Craiova prin care promovam miscarea Craiova Running Club .
    Din pacate autoritatile investesc foarte putin in sport si sportivii nu sunt apreciati la adevarata lor valoare mai ales in plan financiar .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *