Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2014 – Mandru ca sunt maratonist, roman!

Dec 22, 14 • RunningNo CommentsRead More »

MRNR_2014_AE frumos cand oamenii din jurul tau (sau in departari)  iti ureaza LA MULTI ANI de ziua ta. E minunat sa faci ceea ce iubesti atat de mult chiar de ziua. Sa alergi. E o onoare sa alergi un maraton de Ziua Nationala. Insa e coplesitor sa auzi de sute de ori urarea de LA MULTI ANI FLORIN! in timp ce alergi. Asta mi se intampla de 3 ani incoace, iar in 2014 mai mult ca niciodata. Din Km in Km cate un cunoscut (si chiar oameni pe care inca nu-i cunosc personal) ma incurajau cu un LA MULTI ANI! De fiecare data zambeam si primeam urarea ca pe un cadou drag!

Pe 1 DECEMBRIE 2014 am alergat pentru a 4-a oara consecutiv Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc.Ca maratonist, nu pot sarbatori ziua nationala in alt mod. Alergarea este “defilarea noastra”. Imnul national intonat inaintea Start-ului este ca un indemn la lupta cu kilometrii.

MRNR_2014_BEditia a IV-a a fost unica, in special datorita (si nu din cauza) vremii. Am inceput “lupta” cu precautie, iar dupa prima tura ne-am dezlantuit. Am facut fata ghetii, ninsorii, vantului si gerului. Am rezistat bine si a inceput sa-mi placa. De la un punct incolo vremea si conditiile meteo imi dadeau senzatia ca sunt mai puternic. Vremea rea chiar ca are darul sa te “caleasca”. Tot vremea m-a facut sa ma bucur de alergare. Aceasta bucurie a fost insa mult timp concurata de tensiunea cursei. S-a alergat “tare”. Mai tare decat eram setat mental. Am rezistat 12 ture din 13. La ultima tura am simt ca sunt iesit din ritm. Am tras de mine. Am terminat cu cel mai bun timp al meu la MRNR (03:03:45), obtinand un nou Podium (Locul III), muncit. Am avut si ceva sansa (abia in penultima tura am urcat pe locul 3). Multa vreme in cursa am fost pe Locul 5 (chiar si mai jos).

Partea cea mai frumoasa a maratonului a venit abia dupa finish. Sotia, fiul, fratele, nepotii si mama mea au fost alaturi de mine. Au inghetat serios, dar s-au bucurat de reusita mea (in asemenea conditii) si atmosfera de sarbatoare. Am savurat sarmalele si ceaiul cald. A contat mult si sustinerea bunului prieten, Alex Axon, care a alergat putin alaturi de mine dupa finalul cursei lui.

10409323_345018072349750_8221340694056724174_nO senzatie aparte a fost data de performanta lui Ilie Rosu – 100 de maratoane cu steagul Romaniei.

Un mare MULTUMESC! pentru colegii si prietenii de la RO CLUB MARATON care in conditii vitrege au realizat un eveniment excelent. Sunt onorat ca an de an  ei, alaturi de Ilie Rosu, imi ofera ocazia de a-mi sarbatori ziua de nastere printr-un maraton oficial.

Manadru ca sunt maratonist, roman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *