Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2013 – Poveste fara sfarsit

Dec 16, 13 • Running5 CommentsRead More »

Cele mai frumoase lucruri in viata nu sunt lucruri. Cele mai frumoase maratoane nu se alearga cu mintea, ci cu sufletul. (Uneori) cea mai buna pregatire pentru un maraton sunt…pauzele de antrenament. Cu alte cuvinte pe 1 Decembrie am alergat un maraton aparte, fara antrenament si strategii speciale, dar cu multe trairi si emotii sufletesti (resimtite inainte, pe parcurs si dupa cursa). Am alergat pentru a 3-a oara consectiv de ziua mea si de Ziua Nationala a Romaniei Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc. Simpla terminare a unui maraton de ziua mea, intr-o atmosfera de sarbatoare, insemna cadoul perfect. Dar in 2013 avea sa fie mai mult de atat.

Dupa 2 luni petrecute si “alergate” in alta tara am revenit in Romania la timp pentru Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc (Editia a III-a). Tanjeam dupa pregatirea fizica reusita in urma cu un an si imi faceam ceva griji. Ultimul maraton il terminasem in conditii grele (dureri si ameteli, cca 15Km)  Iar gandurile erau aproape integral concentrate pe familie. Insa energia si increderea mi-a fost readusa de catre prieteni dragi si gesturi minunate.

La MRNR 2013 m-am inscris si la proba de Stafeta alaturi de camarazii mei de nadejde, Alex Axon si Alex Paraschiv, echipa ALERGARETII TTR fiind completata de Razvan Goga. Pe post de manager: Edi Tudor. Datorita lor nu  am mai intarziat si la acest maraton. Am fost motivat de echipa sa alerg sustinut primele 3 ture, dar cu rezerva de rigoare.

Chiar inainte de Start am avut parte de o surpriza deosebita (nu sunt fan surprize, dar aceasta m-a bucurat enorm si m-a motivat peste masura). Infoturistii (cum i-am numit eu), actuali si fosti colegi de munca (Oana, Noni, Catalin, Irina, Madalina, Vladina, Lili si Mihnea) mi-au urat La Multi Ani! si au purtat tricouri speciale cu mesaj din partea fiului meu (nou-nascut): “Eu sunt Pavel Simion, noul vostru campion. La Multi Ani, tati!“. Si mai mare surpriza a fost sa-i vad facand si un tur de lac (in cadrul cursei populare). Pe traseu ne-am reintalnit, iar momentele au fost magice. A alta mare bucurie a fost sa fiu sustinut toata cursa de catre Dl si Dna Axon (profesoara de matematica). Aveam astfel motivatie cat pentru 10 curse. Sustinerea insa a continuat sa vina: de la prieteni alergatori, voluntari si cetateni din parc (o doamna de o varsta respecatbila a rezistat pe o banca cu un stegulet in mana cca 10 ture de-ale mele). La fiecare trecere prin poarta simteam ca sunt purtat pe brate si prindeam aripi.

Dupa partea de stafeta, am alergat mai relaxat si am trait la maximum cursa si atmosfera. Cu 4 ture inainte de final m-am trezit in fruntea cursei si mi-am propus sa fiu si eu la inaltimea prietenilor care nu conteneau sa ma incurajeze si sa ma motiveze. Pe final (ultimele 3 ture) inca un fapt deosebit: am alergat alaturi de bunul prieten si coleg de stafeta (Alex Paraschiv). La ultima tura indrazneam sa visez chiar la un PB. Dar poate ca ar fi fost prea mult. Am terminat Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc cu cel mai bun timp (03:05:53) din cei peste 50 de Finisheri, unul nesperat inainte de cursa, totusi al 2-lea timp al meu pe distanta maratonului. La Stafeta ne-am clasat pe Locul 4 din 28 de echipe. Felicitari baieti!

Finalul de cursei nu a fost si sfarsitul povestii, acesta continua cu fiecare km parcurs si fiecare alergare. Motivatia mi-au dat-o nasterea fiului meu si sustinerea oamenilor dragi.

5 Responses to Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2013 – Poveste fara sfarsit

 1. Mugur Păun says:

  Bravo Florin, frumos scris. Mult succes in ncontinuare! 🙂

  • Simon says:

   Multumesc Mugur! Felicitari pentru ca ai reusit sa ajungi sambata (14 Dec) si la crosul “Alearga pentru viata” si ai urcat si pe Podium!

 2. Oana says:

  Campioniiiiiii, campioniiiiiiiii, ole, ole, ole!!!
  Hai La Multi Ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *