Maratonul Mures-Olt 2016 – Mai presus de competitie

Dec 29, 17 • Other1 CommentRead More »

75Am cantarit destul de mult situatia inainte de ajunge la Izvorul Muresului pentru a V-a editia (dupa 1 an de pauza in organizare). Stiam clar ca vreau sa savurez acel “gulas” demential, dar am renuntat la proba de maraton, intrucat in ziua urmatoare era planificat sa alerg 42Km pe Transfagarasan.

Mi-am facut totusi sperante pentru proba de 14 Km (ma simt mai bine pe distante mai scurte, la munte). In plus, avea sa participe si sotia mea Mariana, la la cros. Fizic eram bine, insa ne faceam griji pentru starea de sanatate a lui Pavel. A ramas in grija Loredanei Bica, urmand ca eu unulĀ  sa fug “tare”, pentru a ajunge cat mai iute inapoi la el.

Si-am pornit bine, eram in spatele liderilor si inca nu ma incalzisem. Numai ca, dupa vreo 3Km in plina urcare, niste caini care latrau ungureste (ciobanul parea ca nu vorbea nicio limba de pe pamant), mi-au schimbat planurile. Eu am trecut usor de ei, dar m-am gandit la Mariana. Stiam teama ei fata de caini si am decis s-o astept. Alergatorii ma depaseau si nu intelegeau ce fac. Am stat pe loc 7, poate 10 minute. M-am odihnit. S-au linistit si cainii intre timp. Mariana a depasit acea zona in siguranta.

98Ce sa fac in continuare? Podium-ul era compromis, dar am rupt-o la fuga. Pe la Km 7 este o urcare crunta (cam de 1Km lungime, cu 300m diferenta de nivel). Cu lipsa de modestie, pot spune ca am “mancat-o pe paine”. A fost cea mai energica si rapida urcare de care am fost vreodata in stare. Mi-am compromis si mai mult sansele, intrucat la coborare mi s-au inmuiat picioarele, dar mi-a placut.

Am terminat cursa pe locul 6, cu timpul de 1h29:36. Am trecut pe la Pavel, parea in regula. Apoi am pornit in sens invers catre Mariana. Strangand peturi goale pe traseu am dat nas in nas cu Ioan Constatinescu care ratacise proba de maraton. Intr-un final am regasit-o pe Mariana si am alergat cu ea pana la sosire. N-am fost cursa mea, dar Mariana (purtand tricoul Time Trial Running) s-a clasat pe Locul 3 la categorie.

N-am zabovit mult, caci urma drumul catre Muntii Fagaras. Aveam sa-mi iau revansa a 2-a zi, la Transmaraton.

 

One Response to Maratonul Mures-Olt 2016 – Mai presus de competitie

  1. […] ajuns la start putin dat peste cap de intamplarea din ziua precedenta de la Ivzorul Muresului (Maratonul Mures-Olt). Nu eram in cea mai buna stare, asa ca am apelat la rabdare. Dupa urcarea spre Balea, unde eram pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *