Maratonul International Cluj – 22 Aprilie 2012 – Raport de Cursa

Apr 29, 12 • Running1 CommentRead More »

In 2011 am alergat la Cluj, primul meu maraton de plat. S-a dorit inca de la inceput a fi un Maraton de anvergura. Asadar aveam cel putin 2 motive sa revin la Cluj.

Am avut onoarea sa-l avem coleg de calatorie pe Dl. Ilie Rosu. Am ajuns destul de devreme in Cluj-Napoca. Pe langa solicializarea deja obosnuita intre maratonisti, am facut primi pasii pe pista de Atletism a Cluj Arena, alaturi de organizator (Horatiu Morar). Am petrecut cateva ore bune in incinta si in zona Stadionului, admirand-ul bineinteles.

Pentru prima data aveam sa iau Startul intr-un maraton, de pe un stadion. Sentimentul era unul deosebit. Dar emotiile au fost atat de mari, incat am am ratat startul (pentru cca 1 min10sec). E drept, toata pista de alergare, pana la iesire din Arena a fost a mea, mai ales ca m-am obisnuit din s-a pornesc ultimul intr-o cursa. Era o noua tentativa de PB. Am pornit intr-un ritm alert; depaseam prea usor ceilalati concurenti. Asta nu era in regula. In primele 2 tururi m-am bucurat de atmosfera, mi-am facut numarul de circar, am dat din maini si din gura, m-am bucurat de coborari si nu am resimtit urcarile. Am terminat prima jumatate a cursei sub 1h29; cam asta era planul, daca voiam sa tind la un timp final de sub 3h. Era de altfel PB pe distanta de SEMI. Numai ca “aceasta” realizarea avea sa ma coste. Imediat dupa KM 21 a inceput greul. Am fost nevoit sa trag de mine. Muzica din casti nu ma mai ajuta. Am facut si eu ceva slalom printre masinile din intersectii si printre pietonii grabiti. Doar traseul (destul de fain) ma facea sa uit de “lupta” cu kilometrii. O mica dorinta de-a mea era  sa nu ma prinda din urma liderul cursei, asa cum sa intamplat in 2011. Si nu m-a prins. In tura 3, desi am scazut ritmul, inca am mai depasit cativa maratonisti. Tura 4  a fost o adevarata lupta. Daca in prima parte a cursei caldura a fost de bun augur, spre final m-a afectat destul de mult. Si nu doar pe mine. Am fost depasit de 3 maratonisti. Dar am ramas suprins sa vad ca unul dintre ei s-a oprit efectiv cu 500m inainte de finish. Asa cum ma asteptam, Finish-ul pe Stadion a fost un moment unic cu trairi deosebite.

Am terminat pe locul 11 din 97 de maratonisti in 3:11:11 timp oficial (si 3:09:54 timp real). Am si obtinut in loc 2 la Categoria Bloggeri. Am alergat la Cluj am 20-lea meu maraton. Asadar la Cluj mi se intampla lucruri frumoase. N-a fost sa fie un PB (de un timp de sub 3h nici vorba). Dar a fost un maraton frumos, cu momente frumoase, organizare de clasa (Felicitari Horatiu si Running Club!). Printre voluntari a fost si Oana David, gazda mea la Cluj (Multumesc Oana!), iar Geta si Izvo m-au plimbat putin prin Cluj.

Voi incerca sa alerg nimim 10 editii consective ale Maratonului de la Cluj, mai ales am fost acolo de la prima Editie.

One Response to Maratonul International Cluj – 22 Aprilie 2012 – Raport de Cursa

  1. mariusica says:

    E greu sa scoti un timp record cand ai temperaturi de peste 20 de grade. La toamna o sa fie mai bine, o sa vezi. Te asteptam pe bucla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *