Maratonul DHL 2015 – Alergand din amintiri, dar pe Podium cu Stafeta

Sep 6, 15 • ConcursNo CommentsRead More »

screen-01.36.46[22.06.2015]Maratonul DHL a ramas un maraton aparte in peisajul competitiilor din Romania, chiar si dupa pauza de cativa ani. Putine maratoane ofera alergatorilor ocazia de “zbura” pe serpentine cu trafic auto inchis.

Indiferent de nivelul de pregatire si de starea de moment eram hotarat sa fiu prezent la Start (Sambata, 21 Iunie 2015), cu atat mai mult cu cat organizatorul a raspuns solicitarii de a crea un traseu de minim 42Km. Editia din 2014 a avut un traseu de cca 40Km.

Dupa “chinul” de la Maratonul International Brasov si aflat sub tratatment pentru viroza, nu am putut evalua cu exactitate care imi sunt fortele pentru acest traseu dificil. Am pornit cu incredere, insa am resimitit efectele virozei si ale tratamentului inca din primii kilometrii. Cobararea pe serpentine a reprezentat cea mai buna portiune din tot traseul, intrucat am dorit sa trag “tare” si pentru echipa “Zitec Running Squad“. Am fost primul schimb din Stafeta ZITEC, urmat fiind de Sorina Vlada.

0068-liviulimisca-c4-153-ijXrsCca 32Km am alergat din amintiri sau cu speranta ca pana la finalul verii imi vor reveni fortele si voi sterge cu buretele toate cursele slabe cauzate de suprasolicitare si de problemele medicale. Pentru ca am ales sa ma refac tot prin alergare.

Urcarea spre Poiana Brasov a fost ca o meditatie pe munte, in timp ce eram depasit de maratonisti sau de stafete. O buna parte din urcare mi-a tinut companie Marius Istrate, caruia multumesc pentru gandurile bune. Partea de trail m-a aruncat intr-o alta stare, am simtit ca traiesc cursa si mi-a alungat gandurile negre. Ploaia m-a trezit de-a binelea si m-a ajutat sa scot maximul posibil, in condiitile fizice date.

Am terminat ud leaorca, dar am rasuflat usurat. La final nu am fost atat de avariat, pe cat ma asteptam. Locul 11, cu timpul de 3h47. In ciuda ploii, atmosfera de dupa cursa a fost una de voie buna (bere, gratar etc).

Tot la final am avut parte de o bucurie neasteptata. Alaturi de prietenii de al Zitec am obtinut locul II la categoria Stafeta Mixt. Sorina si baietii au facut o cursa “de zile mari”. Felicitari colegilor si le multumesc pentru cooptarea in echipa Zitec. Asadar am urcat pe Podium, cu toata starea mea precara.

11891254_1201489259877784_3304346900065541173_n

Din pacate, e posibil sa ratez editia din 2016. Oricum tinta ramane sa castig candva Maratonul DHL, drept revansa la cursa de anul acesta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *