Maratonul Delta Dunarii – Sulina – 20 Octombrie 2012

Nov 1, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Alergam pe sosea, prin parcuri, prin paduri si pe carari de munte. Plimbarile in parc si turele pe munte au fost inlocuite cu concursuri si antrenamente. Vedem aceleasi locuri dar intr-un ritm mult mai alert. Dar nu e rau. E chiar ceva inedit. Sunt totusi locuri in care dorim sa ajungem, dar inca nu le asociem cu alergarea. Asta pana niste curajosi iau initiativa si ne cheama fie sa alergam pe zapada, fie in salina. Asa s-a intamplat sa  avem ocazia de a alerga intr-o zona speciala pentru toti romanii: Delta Dunarii.

Maratonul Delta Dunarii a pus pe harta maratoanelor din Romania o noua zona a tarii noastre. Un grup inimos de 29 de oameni au alergat pe 20 Octombrie 2012 in cel mai estic punct al Uniunii Europene, la Sulina. Maratonul de la Sulina  a fost gandit si organizat de acelasi neobosit Ilie Rosu si a devenit al 6-lea eveniment din ciclul maratoanelor istorice “Din Dragoste pentru Romania”.

O incursiune in Delta nu este ceva simplu, cu atat mai mult cu cat motivul deplasarii este un maraton. Insa Maratonul Delta Dunarii a fost o experienta deosebita, de la inceput pana la sfarsit. Am plecat din Tulcea cu nava clasica unde grupul de maratonisti a creat o atmosfera unica. Am fost intampinati la Sulina de Ilie Rosu si, spre surpriza noastra, de marea campioana Elena Fidatov. Prezentarea participantilor a fost plina de emotie.

Locatia deosebita si entuziasmul participantilor parca au oprit timpul in loc. Maratonul Delta Dunarii a avut de toate: maraton, semimaraton, stafeta, cursa populara, maratonisti experimentati, incepatori, veterani, reprezentanti ai FRA. S-a alergat pe teren extrem de variat: dale, piatra cubica, pamant, iarba, pietris, nisip, lemn (ponton). Dar nu pe asfalt (in Sulina nu exista asfalt). Momente unice: alergarea pe malul marii si pe malul Dunarii, aparitia cailor salbatici, bucuria din ochii copiilor de la Stafeta. 42 de copii de la liceul  “Jean Bart” din Sulina au alergat fiecare cate 1 KM si ne-au bucurat fiecare pas alergat in acest maraton.

Cursa maratonului a fost una foarte interesanta si disputata. M-am simtit ca un  sportiv de elita, fiind prins in grupul fruntas o buna parte din cursa. Am terminat pe Locul II, cu un timp multumitor (3h18:56) pentru un traseu greu cum este cel de la Sulina.

Mesajul purtat de alergatori la Sulina a fost Alergam si salvam Delta Dunarii impreuna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *