Maratonul Apuseni “Hoinari prin Trecut” – 7 Iulie 2012

Jul 19, 12 • Running2 CommentsRead More »

“Sa ajungeti cu bine la final!” a fost urarea rostita cu voce blanda (de o localnica) si primita cu sufletul deschis (de mine si tovarasii de suferinta) pe traseul Maratonului Apuseni 2012. La inceput de Iulie, pe o caldura venita parca din altalume, m-am simtit adevarat hoinar prin trecut in timp ce strabateam plaiurile si cararile Apusenilor. Fiecare pas insemna o pagina dintr-o poveste parca asteptata de mic copil. Nu am parcurs doar un “traseu” de maraton. Am zburat liber in bataia soarelui, m-am bucurat de umbra capacilor, m-am rasfatat cu apa rece de izvor, am intalnit oameni zambitori. … Si am ajuns cu bine la final…chiar inainte ca ploaia sa-mi stearga urmele lasate in acest tablou natural deosebit.

Nu am putut lua parte la prima editie a Maratonului Apuseni (in 2011), asa ca mi-am promis ca nu voi lipsi in 2012. Si nu am lipsit. Zona a fost primul motiv; dar timp de un an motivele s-au inmultit. Am ramas impresionat de entuziasmul organizatorilor si de aploarea pe care incercau sa o dea evenimentului. La Baisoara, de la inceput pana la final (dar cu pauza de cateva ore bune) m-am simtit ca pe mosia unui prieten bun, unde nu-ti lipseste nimic si in plus mai iei parte si la un raid in alergare peste dealuri. Organizare excelenta e putin spus.

Oricat de pregatit si conectat ai fi la concurs, dupa Start intri in lumea ta. Eu unul am fost luat de val (valul de caldura probabil) si am urcat rapid, in special in clasament. Stiam ca nu-i a buna ca am trecut in fata lui Lucian Clinciu sau Zsolt Kovacs, dar nu ma puteam abtine.  Cand am trecut si de Silviu Balan am fost convins ca am scurtat din traseu. Dar, cand la coborare am simt un tavalug in urma mea, stiam ca e Silviu. De data aceasta coborarile nu au mai mers asa bine, iar pe plat trageam din greu. Atunci am dat sentinta: “Nu sunt frate cu caldura!”. Doar asa imi pot explica de ce, la cel mai alergabil maraton montan, nu am fost in stare sa alerg asa cum mi-as fi dorit. In zadar am asteptat ploaia. In schimb m-am imprietenit cu izvoarele. La punctele de alimentare/hidratare, pe lange adevarate recitaluri de incurajari am fost suprins sa primesc de fiecare data detalii exacte legate de traseu si distante intre puncte. Am terminat cei aprox. 42 de Km in 4h36’46’‘. Nu stiu daca e un timp bun sau rau, dar tin minte ce a exclamat Mariana  cand am trecut Linia de Finish: “In sfaaaarsiitLocul 13 (din 121) la Open Masculin si locul 5 la Categoria 30-39.

Am ratat Premierea si celelelate momente din program (am fugit la Cluj pentru a fi alaturi cateva ore de Oana si Nicu, prietenii nostri, care s-au casatorit in acea zi), dar sufletul si ochii au ramas cu amintiri de neuitat. Salut si eu participarea lui nea Ghitu (79 ani), a domnului Cornel Misca si sa nu uit de maratonul cu nr. 80 pentru Danut Cernat! Respectul meu! Felicitari pentru Podium lui Radu Milea si Marin Lupescu, tovarasii nostrii de calatorie. Sunt deja cu gandul la noi pagini de poveste in 2013 si ramane tentatia de a cobori sub 4 ore.

2 Responses to Maratonul Apuseni “Hoinari prin Trecut” – 7 Iulie 2012

  1. Mihai says:

    Sub 4 ore poate daca iti pui arcuri … Oricum, vad ca ai avut inca o zi plina. Felicitari!

  2. mariusica says:

    Cel mai bun maraton ever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *