Maratonul 1 Decembrie 2021 – 10 ani

Jan 4, 22 • RunningNo CommentsRead More »
ToughMARATONUL 1 DECEMBRIE (Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc) a fost si a ramas pentru mine cel mai frumos mod cu putinta de a-mi sarbatori ziua de nastere, facand ceea ce-mi place atat de mult: sa alerg. Si nu singur, ci alaturi de atatia oameni dragi!
2011-2021 -> 10 ani de maraton alergat cu bucurie si mandrie, de Ziua Nationala a Romaniei.
Am participat la toate editiile. Au fost 10 participari fizice si una virtuala.
Pe 1 Decembrie 2021 am alergat maratonul cu numarul 172 si m-am simtit (din punct de vedere fizic) mai bine decat la orice alt maraton de anul acesta. A fost ca un mic cadou, de ziua mea. Nu a mai fost podium, ca in primii ani ai competitiei, insa m-am bucurat de alergare, de prieteni, de atmosfera si de vremea frumoasa (din a 2-a parte a cursei)! Timp final: 3h26 / Locul 14.
Dupa un an de pauza am fost fericit sa aflu ca Maratonul 1 Decembrie (initial numit Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc) se va tine si fizic. Este poate maratonul cel mai drag sufletului.
Atmosfera de sarbatoare, dar si calitatea evenimentului ma face sa ma consider un alergator norocos. Sa alergi de ziua este un lucru frumos. Sa fi nascut de Ziua Nationala si sa sarbatoresti aceste doua momente printr-un maraton este ceva greu de descris in cuvinte.
Desi am castigat acest maraton in trecut, de doi ori, in prezent pretentiile nu mai sunt atat de mari. Insa pe fimalul anului 2021 am reusit o pregatire mai sustinuta si acest lucru s-a cunoscut in primul rand in starea mea in timpul cursei. E drept, spre deosebire de Bucharest Marathon si Cluj-Napoca Marathon am schimbat incaltarile. Astfel ca am alergat fara probleme mari la picioare.
Am inceput maratonul destul de lejer, chiar cu multe pauze, regasindu-mi ritmul dupa Km 8, ceea ce nu era o surpriza pentru mine. Numai ca in ultimii an nu am reusit mereu sa-mi gasesc ritmul in cursele de maraton.
Dupa jumatatea cursei m-am simtit chiar mai bine, mai usor. Astfel, dorinta mea de a face cel mai bun maraton din 2021 si de a cobori sub 3h30 prindea contur. Am reusit sa duc un ritm sustinut pana la final, ceea ce iarasi a reprezentat o surpriza. Timpul de 3h26 pentru mineĀ  a fost unul bun, tinand cont si de dificultatea traseului si chiar de distanta totala, care se pare ca a masurat aproape 43 de Km.
Desi in general alerg singur intr-o cursa de maraton, de data aceasta alaturi de mine au fost kilometrii buni, Andrei Gligor si ulterior Roxana Serban. Efectiv m-au tinut conectat la cursa. Le sunt recunoscator.
M-am bucurat din plin de aceasta zi minunata, mai cu seama ca a fost insorita in mare parte. Nu am ratat nici portia de sarmale de final.
Multumesc tuturor prietenilor cu suflet TTR-ist care au alergat alaturi de mine! Felicitari organizatorilor pentru un eveniment deosebit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *