Maraton Arad 2014 – Cand promisiunile sunt respectate

Jun 29, 14 • Running2 CommentsRead More »

Cand promisiunile sunt respectate, lucrurile bune au mai multe sanse sa se intample. In 2012 eram invitat la Semimaratonul (si Crosul) Aradului. Am promis ca vin la Arad, cand va exista si proba de maraton. Ca sa fie treaba, treaba! La inceput de 2014 am primit si vestea: “E timpul pentru un maraton la Arad”. N-a fost nevoie sa fiu reinvitat. Promisiunea facuta, nu mi-ar fi dat pace oricum.

Am format un grup de 7 maratonisti, membri ai RO CLUB MARATON, si ne-am organizat pentru o calatorie la Arad. Cu suportul organizatorului am avut o experienta frumoasa: am fost un grup de la inceput pana la final (drum, cazare, validare si ridicare kituri, competitie, premiere etc).

Pe 14 Iunie 2014 evenimentul de la Arad (denumit oficial Maratonul, Semimaratonul si Crosul Aradului), ajuns la Editia a IV-a, a fost unul de amploare mai ales din prisma numarului de probe: Maraton, Semimaraton, Cros 10Km, Cros 6Km, Cros 1Km, Cros Voluntari. Competitia a fost precedata de o Pasta Party (“Cina Party” mai exact) ceva mai speciala. Clubul Experienta MultiSport a pregatit o intalnire intre maratonisti si voluntari (acestia fiind totodata si alergatori incepatori). Initiativa a fost denumita “Inspira un aradean”. A fost o situatie unica si mi-a intarit pasiunea pentru maraton. Desi nu am discutat doar cu aradeni (am profitat de ocazie si am schimbat ganduri si cu alergatori-voluntari din alte tari), cred ca o parte din experienta mea (61 de maratoane pana la Arad) a motivat macar o singura persoana.

Am tinut sa vin la Maratonul Aradului, intrucat in Romania sunt inca putine maratoane de oras (de sosea). Nu am avut o pregatire speciala, insa am compensat cu numeroase competitii si antrenamente organizate. Ma simtem in stare buna (sa nu zic, forma) pentru o noua cursa de maraton. De data aceasta nu am mai fost “pe fuga”. Nu am ratat start-ul, iar colegii de alergare nu au scurtat traseul. Traseul (4 ture x 10,5Km) a fost unul interesant: prin centrul orasului, pe malul Muresului, cu cateva urcari si cateva intoarceri in “ac de par”. Pentru mine, faptul ca sunt mai multe ture de parcurs e un avantaj si asa am simtit si la Arad. Partea si mai “interesanta”, dar criticata de unii alergatori a fost data de denivelarile, nisipul si pietrisul din unele portiuni. Acestea fusesera cauzate de lucrari nefinalizate. A fost un fel de trail running urban (pe alocuri, repet). Trecerile Mures mi-au creat si senzatia de “aventura”.

Am alergat cca 25Km alaturi de prietenul si colegul de club, Adrian Petrut. A fost o cursa foarte buna (3h15 – nou record personal). A decis sa reduca ritmul si bine a facut. Eram la acel moment pe locurile 3-4. Fara el eram gata sa ratez traseul, desi a fost bine marcat. M-am departat usor-usor si la fel de usor am urcat (fara sa ma astept) chiar pe pozitia II-a.  Reuseam sa ma incarc cu energia la intalnirea cu unii voluntari mai inimosi. Nu am fost fan al “liiniilor drepte si lungi”. Acestea ma oboseau dar am profitat de viraje si de schimbarile de directie. Acestea m-au tinut conectat.

O noua linie dreapta si lunga la Finish, dar nu mai conta. Din contra am savurat din plin finalul si atmosfera creata de voluntari si colegii de alergare. Un loc 2 excelent pentru mine (chiar daca numarul de maratonisti a fost redus – 28) si un timp bun, in conditiile date (3h09). Ma bucur ca am urcat RO CLUB MARATON pe Podium la OPEN. In rest, colegii mei au alergat foarte bine. 6 dintre noi am obtinut Podium la categoria de varsta. De apreciat ca la Arad au fost premiate categoriile, ceea ce nu se intampla la toate maratoanele de plat. Sistemul de cronometrare a reusit performanta sa strice Podium-ul la Open Masculin. Abia dupa o contestatie, lucrurile s-au reglat.

Am avut parte de un week-end frumos la in vestul tarii. Organizatorii ne-au aratat (noua ca maratonisti; dar si ca membrii ai RO CLUB MARATON) o atentie deosebita, reusind astfel sa ne motiveze si pentru participari viitoare, in ciuda distantei (cca 500Km). Intr-o calatorie asa de lunga am avut timp sa ma gandesc, in semn de recunostinta (pentru sustinerea primita), la sotia mea si la baieteul nostru, dar si la prietenii de la Zitec, colegii de la Ro Club Maraton, Pegas Triathlon Club sau “fratii” de la Runsilvania care au participat la numeroasele competitii din week-end-ul 14-15 Iunie.

Cu speranta unui traseu mai frumos si mai lipsit de obstacole, imi doresc sa revin la Arad.

2 Responses to Maraton Arad 2014 – Cand promisiunile sunt respectate

  1. Ai puncat foarte frumos! Mi-a părut bine să ne vedem şi abia aştept să ne revedem la Arad! Poate ne duelăm anul viitor pentru sub 3h :D! Mult succes în continuare!

  2. Sorin says:

    Vă mulțumim că ați fost alături de noi și vă mai așteptăm în zonă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *