Maraton 1 Decembrie 2022 – 42Km pentru 42 de ani

MARATONUL 1 DECEMBRIE (initiat in 2011 sub numele de MARATONUL REINTREGIRII NEAMULUI ROMANESC, de catre ILIE ROSU cu sprijinul RO CLUB MARATON) este un maraton pe sufletul si pentru sufletul meu de alergator, unul care are privilegiul de fi nascut chiar pe data in care se sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei: 1 Decembrie!

Am participat la toate cele 12 editii cu mandria de a fi roman, cu pasiunea de alergator in trup si suflet si cu bucuria de a-mi face un cadou (cu ajutorul organizatorilor) prin simpla participare la acest eveniment deosebit.

MARATONUL 1 DECEMBRIE 2022 a fost o cursa speciala pentru mine prin faptul ca am alergat 42Km pentru cei 42 de ani impliniti in aceasta zi!

A fost practic pentru prima data cand mi-am alergat fix varsta (un obicei larg raspandit printre alergatori) si nu oricum, ci in mod oficial intr-o zi de mare sarbatoare a neamului romanesc!

Am bifat atunci cursa (de maraton sau ultramaraton) cu numarul 188!

Timpul final (3h41) a fost cel mai slab din cele 12 participari, dar mi-am asumat asta inca de la inceput. Forma fizica era slab, in plus a plouat o buna parte din cursa. In schimb m-am bucurat la maximum (ca in fiecare an), de alergarea in sine, de atmosfera de sarbatoare si de intalnirea cu prietenii alergatori sau nealergatori.

Le multumesc tuturor oamenilor care m-au incurajat si mi-au transmis urarile lor! Unii dintre ei (cum ar fi Mari Minteuan si Alex Paraschiv) au venit special in zona de concurs pentru a ma sustine, in ciuda ploii. Gestul lor mi-a mers direct la inima!

Alergand an de an la o competitie de suflet senzatiile, amintirile, surprizele si mesajele se tot aduna si creeaza un fel de “serial”. Fiecare participare are povestea ei frumoasa, dar si suferintele ei. Numai ca suferinta trece, se uita, iar sentimentele si implinirile sufletesti raman!

Inca de la prima editie am trait in fiecare an pe data de 1 Decembrie (in cadrul maratonului) momente si senzatii incredibile precum castigarea cursei sau surprizele facute de prieteni (de exemplu, in 2013, colegii de la Infoturism au venit imbracati in tricouri pe care era imprimat chipul fiului meu Pavel, nou nascut si tocmai trecut printr-o operaie pe inima)..

Pentru simpla bucurie de a alerga in mod oficial, dar si alaturi de multi prieteni, chiar de ziua mea sunt recunoscator familiei si organizatorilor!

Pentru editia din 2023 a MARATONULUI 1 DECEMBRIE planul si dorinta mea este alerg atunci maratonul cu numarul 200! Doamne Ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *