Invitatie la Maratonul Regal – 10 Mai 2013

Apr 30, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Maratonul Regal se desfășoară în parcul Herăstrău pe data de 10 mai 2013. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta.
– Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore.
– Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 3 ½ ore.
Traseul cursei va avea 10,5 km și va fi parcurs de 4 ori pentru participanții la proba de maraton și de 2 ori pentru participanții la proba de semi-maraton.
– Orientare sportivă. Probă specială pentru copii de 10-14 ani, pe distanță de 1-2 km. Proba se va desfășura în Parcul Herăstrău, zona dintre intrarea Charles de Gaulle și Arcul de Triumf. La acestă probă pot participa doar copii antrenați, însoțiți de profesorii de sport.
Startul va avea loc la ora 8.00. Festivitatea de premiere va avea loc la ora 15.00. Startul și festivitatea de premiere vor avea loc în prezența unui membru al Casei Regale a României.

Participare: Maxim 300 de participanți pentru probele de maraton și semi-maraton.

Beneficii: tricou oficial (tricou tehnic tricolor), medalie deosebită, diplomă, număr de concurs, chip de cronometrare, 4 puncte de hidratare pe traseu, asistență medicală.

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează în fiecare an pe 10 mai, de Ziua Regalității în România. Data de 10 mai a fost din 1867 până în 1947 Ziua Națională a României. În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale: 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României, 10 mai 1877 Declarația de Independență a României, 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate. Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Inscrieri si Regulament: http://www.corporeanima.ro/maratonul-regal/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *