Invitatie la Gabriela Szabo – RUN FEST – Padurea Baneasa – 21 Septembrie 2013

Sep 20, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Gabriela Szabo Run Fest este un concurs de alergare prin padure, destinat participantilor de orice nivel. In 2013, prima editie isi propune sa aduca la start oameni de toate varstele, incepatori sau alergatori cu experienta. 

Organizat in Saptamana Europeana a Mobilitatii, concursul incurajeaza oamenii sa faca miscare si sa isi imbunatateasca calitatea vietii.
Data desfasurarii: Sambata, 21 septembrie 2013
Locatie: Padurea Baneasa, Bucuresti (startul se va da de pe Aleea Privighetorilor, in apropiere de Academia de Politie)
Cum sa ajung la start?
Poti ajunge la startul cursei cu autobuzul 148 sau 301. Alternativ, poti veni cu masina, in zona fiind suficiente locuri de parcare.
Cine poate sa participe?
Evenimentul este deschis participantilor cu varste peste 8 ani.
Curse / Categorii de concurs
Participantii se pot inscrie in cursele corespunzatoare varstei, indiferent de sex. Varsta unui alergator este determinata de diferenta dintre anul curent si anul nasterii lui.
Ex. de calcul al categoriei de varsta: pentru 2013, un alergator nascut in anul 1985 va avea varsta de 28 ani (2013-1985).
 Curse  Anul nasterii
Copii (1,5 Km) 2000 – 2005
Juniori (3 Km) 1995 – 1999
Open (3 sau 9 Km) Inainte de 1995
Stafeta (3 x 3 Km) Inainte de 1995
Familie (3 Km) Adult (inainte de 1995) si Copil (2000 – 2005)
Detalii curse:
– Copiii (1,5 Km) vor alerga pe un traseu special, realizat integral pe asfalt;
– Participantii la cursele de Juniori (3 Km) si Open (3 Km) vor alerga o tura de traseu;
– Participantii la cursa Open (9 Km) vor alerga 3 ture de traseu;
– O echipa de stafeta este formata din 3 participanti, fiecare dintre acestia alergand o tura de traseu (3 Km). Schimbul de stafeta va avea loc la punctul de start / finish;
– Pentru cursa Familie, o echipa este compusa din 2 participanti (un adult si un copil) ce vor alerga impreuna o tura de traseu (3 Km). Timpul luat in considerare pentru realizarea clasamentului final este cel al copilului.
Zona de start / finish
In functie de cursa in care te-ai inscris, verifica mai jos fluxul alergatorilor in zona de start / finish.
Taxa de participare
Taxa difera in functie de varsta participantului si de perioada de achitare a taxei. Deoarece numarul locurilor la competitie sunt limitate, iti recomandam sa efectuezi inscrierea cat mai rapid posibil si sa iti rezervi unul dintre locurile disponibile pentru prima editie a concursului Gabriela Szabo Run Fest.
La urmatorul link gasesti informatii despre taxa de participare si pachetul de concurs pe care il vei primi: click aici.
Premii curse & tombola
Premiile pentru fiecare cursa in parte sunt disponibile la urmatorul link: click aici.
Toti participantii vor primi medalie de finisher la incheierea cursei.
Copiii inscrisi in cursa de 1,5 Km vor participa la o tombola speciala, organizata dupa festivitatea de premiere de la orele 10:00.
Participantii in cursele Open, Juniori, Familie si Stafeta vor participa la o tombola separata ce va avea loc dupa festivitatea de premiere de la orele 14:00.
Pentru a intra in posesia oricarui premiu, participantii trebuie si sa aiba asupra lor numarul de concurs.
Pentru a intra in posesia premiului de la tombola, concurentii trebuie sa fie prezenti la extragerea din cadrul festivitatii de premiere.
Cronometraj
Cronometrajul este realizat cu ajutorul cipurilor de unica folosinta MyLaps lipite pe spatele numerelor de concurs. Sistemul utilizat este recunoscut ca unul dintre cele mai performante din lume si este asistat de arbitri profesionisti. La fata locului vor fi afisate rezultatele intermediare. Rezultatele finale vor fi disponibile dupa incheierea concursului, pe site-ul oficial.
La concursul Gabriela Szabo Run Fest ceasul porneste pentru toti participantii dintr-o cursa / categorie de concurs la ora cand se striga “start”. La start, momentul trecerii peste prag inseamna doar verificarea faptului ca alergatorul a luat startul corect, in cursa in care s-a inscris (in caz contrar, acesta este descalificat). Cipul inregistreaza timpul exact al fiecarui participant la finish. Caz ipotetic: Alergatorul X are ora de start oficiala anuntata pe site la 11:10. Din motive organizatorice, pentru cursa la care alearga participantul X, se striga start la ora 11:15. X trece peste covorul de cronometrare la 11:17. La 12:17, X trece peste covorul de cronometrare la finish. Timpul cu care X apare in clasament este de 1:02. Cu alte cuvinte, ora de start pentru X este 11:15, iar ora de finish este 12:17.

Pentru categoria Familie (3 Km), timpul luat in considerare pentru realizarea clasamentului final este cel al copilului.

Pentru categoria Stafeta (3 x3 Km), timpul echipei se calculeaza din momentul in care s-a strigat start pentru categoria stafeta, pana in momentul trecerii liniei de sosire pentru ultimul component al echipei (timpul de predare a stafetei este inclus in timpul echipei).

Programul oficial

Programul oficial al competitiei se poate modifica pe masura ce ne apropiem de ziua de start.
Iti recomandam sa consulti programul in saptamana evenimentului si sa te asiguri ca te prezinti la eveniment cu minimum 30 de minute inainte de ora de start a cursei la care te-ai inscris.
Programul concursului
8:00 – 10:30 Inscrieri la punctul de start (parcarea din fata Acad. de Politie, Sector 1, Bucuresti)
8:00 – 10:30 Ridicarea pachetelor de concurs pentru alergatorii din afara localitatii Bucuresti
9:30 Start Copii 1,5 Km
10:00 Festivitatea de premiere Copii 1,5 Km
11:00 Start Open 9 km
11:05 Start Open 3 km si Juniori 3 km
11:05 Start Familie 3 km
11:10 Start Stafeta 9 km
13:00 Timp limita de finalizare a cursei
14:00 Festivitatea de premiere Open 9 Km, Open 3 Km, Juniori 3 Km, Familie 3 Km, Stafeta 9 Km
BAFTA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *