Invitatie la FAGET WINTER RACE – 18 Ianuarie 2014

Jan 12, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Asociaţia Runsilvania şi Asociaţia Cabane de Creastă Magashegyi Menedékházak Egyesület vă invită la FĂGET WINTER RACE, în 18 ianuarie 2014 la Cluj-Napoca.

 

Trail running-ul, alergarea pe poteci,  a depaşit graniţele celor 3 anotimpuri standard. Deşi părea până de curând  că iarna este rezervată  sporturilor de alunecare, alergarea intră uşor dar sigur în rândul sporturilor de iarnă. Alergarea  hibernală diferă de cea de vară nu doar prin echipament ci şi prin modul de abordare şi  pregatire.

Sub sloganul “Spargem gheaţa!”  organizăm pentru prima oară în jumătatea de nord a ţării o cursă de alergare pe timp de iarnă, în afara pistelor si parcurilor. FĂGET WINTER RACE este prima cursă hibernală de trail running  din Cluj şi din jumătatea de nord a ţării.

Vă invităm la o alergare de iarnă cu toate greutaţile şi frumuseţile ei.  În 18 ianuarie, pădurea Făget  va fi cel mai probabil  învăluită în zăpadă şi temperaturi negative, motive în plus pentru  a îmbrăţişa aventura prin alergare,  o provocare a pădurii hivernale.

 

Traseul Profesionişti – 15 km. Vom da startul din faţa Popasului Silva, peste drum de Camping Făget. Traseul va porni în urcare spre coasta Feleacului.  Se va alerga pe potecile frecventate îndeosebi de biciclişti, în pădure utilizând cât se poate de puţin drumurile auto.  Înainte de Casele Miceşti traseul traversează drumul care vine din comuna Feleacu şi intră în partea inferioară a Făgetului, în zona Văii Căpriorii. Iese apoi pe poteca turistică marcată cu bandă rosie, care merge spre Cheile Turzii, apoi pe uliţa satului Casele Miceşti şi în continuare pe drum  până pe vârful Peana. De aici continuă pe marcajul cruce albastră pe o muchie până întâlneşte marcajul bandă albastră, apoi prin pădure pe la Izvorul Bilaşcu, până când întâlneşte marcajele bandă roşie şi punct portocaliu. Traversează perpendicular acest traseu foarte dens circulat, apoi face stânga pe o potecă ce traversează versantul pe alocuri abrupt al văii Făgetului mlăştinos. Traseul continuă pe versantul din dreapta, pe o potecă îngustă  care şerpuieşte pe versantul abrupt.

Pe porţiunile foarte înclinate vom amplasa corzi fixe pentru siguranţa alergătorilor, în condiţiile unor pasaje cu o oarecare dificultate . Mergând în dreapta, traseul iese deasupra caselor, apoi intră pe uliţa satului şi pe marcaj bandă roşie şi albastră, care conduce înapoi la Popasul Silva, locul de sosire.

Traseul Hobby – 7 km. Startul va fi comun cu cel al secţiunii Profesionişti. Traseul va porni în urcare spre coasta Feleacului.  Se va alerga pe potecile frecventate îndeosebi de biciclişti, în pădure utilizând cât se poate de puţin drumurile auto. Primii 3.5 km traseul este comun cu cel de Profesionişti.  Înainte de Casele Miceşti,  se desparte de traseul lung la trecerea drumului care vine din Feleac şi continuă apoi prin pădure pe lângă fântână, până întâlneşte marcajul bandă roşie, apoi face dreapta şi intrăm pe traseul de profesionişti, care conduce înapoi la Popasul Silva, locul de sosire.

Cursa Junior. Vom organiza şi o cursă pentru copii, pe categorii de vârstă, în funcţie de înscrierile de la faţa locului.

Se va alerga la categoriile Feminin 14-29, 30-39, 40+, Masculin 14-29, 30-39, 40-49, 50+ şi pe categorii de vârstă la cursa pentru copii. Inscrierile se fac online sau la fata locului!

 

Spor la antrenamente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *