Invitatie la CIUCAS X 3 – Cheia 12-14 Septembrie 2014

May 30, 14 • RunningNo CommentsRead More »

A devenit deja traditie ca la jumatatea lunii Septembrie Muntii Ciucas sa gazduiasca una dintre cele mai populare competitii de alergare montana.

Pornit initial ca Ciucas Trail Running, concursul a ajuns in 2014 la editia a V-a si poarta un nume nou: CIUCAS X 3Sunt 3 probe: Semimaraton, Maraton si Ultramaraton, iar ultima dintre ele isi intinde traseul pe 3 munti: Ciucas, Grohotis si Siriu.

Cele 3 curse nu reprezinta doar distante diferite, pentru toate gusturile. Fiecare cursa are deja specificul ei in lumea alergarii montane din Romania. Semimaratonul (21,95Km) din Ciucas este cunoscut ca avand unul dintre cele mai dificile (+1400) si spectaculoase trasee din tara. Maratonul (42,2Km) merita a fi parcurs macar pentru atingerea Varfului Ciucas (1.954m), iar proba cea mai lunga (105Km) inseamna primul ultramaraton montan individual din Romania.

Atmosfera de la Cheia are un specific aparte si contribuie, alaturi de frumusetea muntilor, la atragarea multor alergatori din toata tara. Sunt principalele 2 motive pentru care eu vin in Ciucas an de an, inca de la prima editie. Dupa o pauza de un an,in 2014  mi-am propus sa alerg din nou ultramaratonul, chiar daca exista si posibilitatea sa ratez aceasta editie.

Inscrierile pentru editia 2014 au inceput. Va invit si pe voi sa va treceti pe lista si sa va antrenati cu spor pana in Septembrie, chiar si participand la alte competitii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *