Invitatie de 1 Decembrie – Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc 2012 – Parcul IOR – Bucuresti

Nov 17, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Nerabdarea si entuziasmul multor alergatori fata de Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc, nu i-a bucurat doar pe organizatori, ci si pe mine. Este un semn clar ca la 1 Decembrie, de Ziua Marii Unirii, se va alerga in numar mare si cu multa pasiune. Bucuria mea va fi tripla pe 1 Decembrie: ca roman, ca maratonist, dar si ca om nascut pe aceasta data.

Lansez invitatia catre maratonisti, dar si catre prietenii acestora si oamenii care cred in ei si ii inteleg, sa vina ca voluntari sau ca suporteri, in Parcul Alexandru Ioan Cuza. Intotdeauna o incurajare de pe margine are efect mult mai puternic decat un energizant. Este zi libera, este week-end, este Ziua Nationala.

Va fi tot o parada, dar una a alergatorilor imbracati cat colorat si dotati cu steaguri.

Maratonul Reintregirii este dedicat Marii Unirii realizate acum 94 de ani. La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegați, și sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colțurile Ardealului și Banatului, a adoptat o Rezoluțiune care consfințește unirea tuturor românilor din Transilvania și întreg Banatul (cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre) cu România.

Mai multe detalii si Inscrieri -0 aici.

Este (pentru multi) ultimul maraton al anului, asa ca Hai sa-l alergam in atmosfera de Sarbatoare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *