Invingatorii poarta roz la Crosul Casiopeea – Brasov – 31 Mai 2014

May 22, 14 • RunningNo CommentsRead More »

Participa la marsul si crosul impotriva cancerului la san, pe 31 mai, in Brasov, sub Tampa

Pentru al 3-lea an consecutiv, Asociatia Casiopeea ne provoaca la miscare si buna dispozitie. Marsul si Crosul Casiopeea se desfasoara, in acest an, sambata, 31 mai, incepand cu ora 10.00, pe Aleile de sub Tampa, pentru ajutorarea femeilor cu cancer la san.

Casiopeea ii invita la eveniment pe toti cei care vor sa faca miscare in aer liber si care vor sa petreaca o dimineata placuta alaturi de familie si prieteni. Sunt asteptati toti iubitorii de sport, dar si toti aceia care vor sa contribuie la imbunatatirea vietii beneficiarelor.

Marsul si Crosul Casiopeea este structurat in 4 curse, dupa cum urmeaza: Cursa copiilor (fete, baieti: 6-11 ani), Cursa  adolescenti (fete si baieti: 12-16 ani), Cursa adultilor (domni si doamne: peste 17 ani) si Marsul Familiei (nu are limita de varsta).

Taxa de participare este cuprinsa intre 5-40 lei, in functie de cursa aleasa. Toate fondurile stranse din taxele de participare vor fi folosite de asociatie pentru a cumpara si ulterior dona proteze mamare externe pentru femeile din judetul Brasov care au suferit o mastectomie. Va puteti inscrie pe website-ul Asociatiei, aici – http://goo.gl/vlzNj3, ne puteti scrie un email la cros.casiopeea@gmail.com sau va puteti inscrie direct in ziua cursei.

Cum caritatea nu este un proces unidirectional, Casiopeea ofera fiecarui adult inscris, pe langa tricoul roz de invingator, si un voucher de analize gratuite. Acest cadou este un indemn catre toti participantii de a avea grija de propria sanatate, pentru se putea ingriji apoi de sanatatea celor dragi.

«In statisticile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sunt inregistrate anul peste 6-7.000 de cazuri de cancer la san, in timp ce peste 10.000 de femei aflate in diverse stadii ale bolii sunt tratate anual. Aceste cazuri noi nu sunt doar cifre pe o hartie, ci prin extensie ele reprezinta femei care pot fi: mama, prietena sau sotia cuiva. Inseamna de ce nu chiar familii intregi pentru ca stim cu totii ca atunci cand un membru se imbolnaveste toata familia sufera! De aceea Asociatia Casiopeea organizeaza acest eveniment la care pot participa persoane de toate varstele: de la copii de 7-8 ani pana la adulti si de ce nu intreaga familie!»,  declara Marina Otelea Presedinte Asociatia Casiopeea.

Din 2010, la cursele Casiopeea au participat peste 11300 de persoane si au fost oferite 925 de proteze mamare femeilor din Romania. Alearga si tu pentru a promova avantajele depistarii precoce a cancerului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *