Incercarea de a intelege viata in vreme de criza

Apr 8, 20 • OtherNo CommentsRead More »

In urma nelinistea m-a cuprins si pe mine. Nu (doar) teama de infectie cu Coronavirus, ci faptul ca in situatii de criza multe aspecte din viata noastra obisnuita devin irelevante. De fapt ar fi trebuit sa fie irelevante si sa dispara chiar inainte de criza. Nu ma mira aceasta preocupare mentala a mea, ca sa nu zic neliniste. Doar sunt Sagetator. Un horoscop dedicat noului virus spune cam asa: “Sagetatorul incearca sa inteleaga Coronavirului”.

Si daca tot ma macina ce se intampla am decis sa las scris si o mica parte din trairile si faptele acestor vremuri.

  • In vremea cand venea primele stiri despre victimele Coronavirsului in China, nu m-a speriat potentiala raspandire globala, cat mai m-au mahnit glumele si ironiile colegilor si a celor din jurul meu pe seama epidemiei (inca nu era declarata pandemia la acel moment).
  • Cum au aparut solutiile dezinfectante la birou, am inceput sa le folosesc intens. Era si teama, dar si un obicei pe care l-am deprins in 2013 cand am petrecut 7 saptamani in jurul unei clinici in Germania.
  • Ma intriga sintagma de “distantare sociala”. Parca ar fi o boala. Nici inainte de criza nu mai exista apropiere sociala, ci un o viata sociala sufocata si sufocanta. 2 din 3 oameni pe strada si la birou purtau casti. 2 din 3 cetateni pe strada mea nu raspundeau la salut. Prietenii nu te mai anuntau ca se casatoresc, dar postau apoi pe Facebook. Nu mai ajungeai sa vizitezi un belelus, pentru ca mamica e prea ocupata sa postez tone de poze online. Ca sa stabilesti o banala intalnire cu prietenii era nevoia sa-ti faci o adevarat agenda si abia gaseai ceva “loc liber” peste 3 saptamani. La cei foarte tineri vedeam mult bun simt, dar si un sictir crunt (nici nu cred ca erau constienti de asta).
  • Exista foarte multa teama justificata legata de intoarcerea “scursurilor”, alti de zic “valori”, din alte tari. Oricand mi-am batut capul nu am gasit alta solutie pentru ei decat “cimolagul”, intrucat isi fac de cat, nu respecta nimic si pe nimeni). Caut pe net si ce gasesc? clipuri in care jandarmi ii baga cu forta in curti si le ma dau si un sut in fund. Alta limba nu poti vorba cu aceste mizerii de oameni. Si culmea multi chiar s-au linistit dupa acest tratament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *