Hoinar in trecut – Maraton Apuseni – 23 Iunie 2013

Jun 28, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Distanta mare, apropierea unui concurs montan foarte greu, dar si incercarile vietii nu cantaresc prea mult in fata unei chemari prietenesti si a bucuriei de a alerga. Maratonul Apuseni nu inseamna doar cateva ore de alergare pe drumuri, carari si poteci de munte. Inseamna o zi plina traita in mijlocul naturii, un week-end intens in locuri si printre oameni pitoresti, inseamna o saptamana de numaratoare inversa in care organizatorii si voluntarii imbie participantii cu surprize si mai inseamna cateva luni de entuziasm in pregatiri si in invitatile transmise iubitorilor de alergare montana.

Asemenea prietenilor dragi pe care ii superi cu buna stiinta stiind ca te vor ierta, tot asa aveam in gand sa “sacrific” Maraton Apuseni 2013 din motive mai mult sau mai putin solide. Dar se intamplase deja sa sar 3 maratoane de trail running in prima parte a anului 2013, asa ca dorul de alergare montana era puternic. Mai putin puternica era pregatirea fizica si asta am simtit-o mai repede decat as fi crezut, in timpul cursei de 42,8Km.

Am ajuns la Baisoara cu o “echipa” total schimbata fata de deplasarile precedente. Un suflu nou ca sa zic asa. Noi povesti, noi ambitii aveam sa aflu. O aventura scurta, dar intensa. In timpul cursei am realizat ca drumul pana in Apuseni a meritat chiar si numai pentru peisajele de poveste. M-am simtit hoinar prin trecut. Dar nu pe tot parcursul cursei. Dificultatea traseului si lipsa de concentrare asupra alergarii, au fost surclasate cu mult de ceea ce am numit “lipsa de vlaga”. Nici la primele mele maratoane montane nu am luat atatea pauze. Doar inceputul (5Km) si finalul cursei (3Km) au fost parcursi in forta. In rest, incursiunea minunata in Muntii Apuseni a insemnat cca 35Km de incercari repetate de a-mi regasi energia pierduta brusc intr-o saptamana fara antrenamente.

In cele 6 ore de concurs am avut ocazia sa regasesc locuri si peisaje faine, dar si sa descoper noi frumuseti ale Apusenilor. Ca si in 2012 voluntarii au reusit sa motiveze si sa energizeze concurentii in primul rand prin entuziasmul lor fara margini. Am simtit la Start si la Finish o atmosfera deosebita, reusind sa ma detasez de orice tensiune. Pe scurt: un marataon mult mai greu si mult mai frumos decat as fi banuit.

Multumiri speciale pentru Lilly Bindeanu pentru sufletul pus in acest maraton, ea fiind si cea care m-a convins sa revin la Maraton Apuseni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *