Full Moon Run 2015 – Parcare, proiectoare, difuzoare, alergare…

Sep 23, 15 • ConcursNo CommentsRead More »

Full Moon RunSuntem obisnuiti sa participam la crosuri sambata sau duminica dimineata. Dar cand cineva are curajul sa programeze o competitie Vineri seara, scotand in fata si lait-motivul de luna plina, nu poti rezista tentatiei.

Dar stai asa? Unde e Startul? In parcarea unui mall. Hm, nu foarte interesant, dar macar gasim locuri de parcare. Si pe unde se alearga? Pe niste strazi neluminate, cu foarte putine imobile in apropiere. Oare strazile astea au fost facute special pentru asa ceva? Caci daca erau luminate nu mai alergam la lumina lunii. Cam aceastea imi erau gandurile Vineri, in timpul zilei.

Vorbesc aici despre Full Moon Run, desfasurata pe 31 Iulie 2015. Pentru a impaca pe toata lumea, dar si pentru a avea sustinere am venit impreuna cu Mariana si Pavel. Eu si-au facut de lucru prin Mall, pana am terminat eu cursa.

Proba competitiva a fost cea de 10Km. E proba care intotdeauna reprezinta o buna verificare pentru competitiile pe distante lungi. Mai mult, luna August avea sa fie una mai plina decat luna plina, cu 4 maratoane, mai exact.

Nu pot spune ca e amuzant sa alergi in intuneric, dar poate deveni o experienta interesanta. In fata sau in spate vezi cateva siluete. Intunericul este din cand in cand brazdat de lasere, reflectoare si ecrane luminoase, iar linistea este alungata de voluntari galagiosi (in sensul bun) sau de difuzoare. Ba e cald, ba nu e cald. Nu-mi dau seama prea bine. Stiu doar ca alerg in forta, desi am senzatia de miscare in reluare. In fata mea, un baiat pare ca face un antrenament cu lansate. Ba e in spatele meu, ba e in fata. Deodata dispare. Ma gandesc ca s-a plictisit. La final el spune ca a gresit traseul. In rest am alergat mai bine de jumatate de traseu alaturi de o sportiva de performanta (Elena Moaga).

Termin cursa aproape cu bateriile descarcate si incins ca asfaltul de la amiaza. Timpul final? 38min.16sec. pe distanta de 9.8Km. Locul 13 per total.

Mariana si Pavel ma repereaza repede. Salut multi prieteni si plec spre casa. Un fel de antrenament cu poarta de start, cip-uri si familia aproape. Urmeaza maratoanele!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *