FUGI cu DONATH! 2014 – Tratament cu noroi, obstacole si alergare

Jun 8, 14 • RunningNo CommentsRead More »

In cel mai aglomerat week-end din 2014 (din calendarul competitiilor de alergare), ploaia si vremea rece au facut viata grea multor organizatori si mai ales concurenti. La Cluj-Napoca insa cca 70 de oameni nu au avut nici o problema cu ploaia. Mai mult, unii chiar s-au bucurat de vremea rea. Cine sunt nebunii? Participantii la concursul de alergare cu obstacole (primul organizat vreodata in Romania): FUGI cu DONATH! Printre ei si eu. Eu chiar mai nebun decat ceilalti. Am venit de la 450Km distanta pentru 15 Km de alergare prin noroaie. Si a fost o nebunie frumoasa.

La chemarea prietenilor de la RUNSILVANIA am revenit la in zona Clujului, dupa numai 1 saptamana (pe 24 Mai am participat la Maraton Apuseni). Dupa “joaca” din 2013, FUGI cu DONATH 2014 (31 Mai) se anunta o treaba mai serioasa. Un traseu mai lung, cu mai multe obstacole.

Ploaia nu i-a deranjat pe participanti, dar i-a incurcat serios pe organizatori. Vremea nu le-a permis instalarea tuturor obstacolelor gandite, insa traseul a devenit si mai dur decat se gandeau ei, din cauza (sau mai bine zis) datorita ploii cazute in ultimele zile. Noroiul si baltile au stors toata energia din mine.

De fapt, am ramas fara benzina chiar de la inceput. S-a plecat brutal de rapid. Inceputul a fost in aminte si a inclus 2 obstacole care mi-au inmuiat picioarele, chiar in inainte de a incepe distractia cu urcarile pline de noroi.

Aveam sa alerg cca 11Km prin padure, alaturi de RoBike (Mircea Gustav). Fara sa vorbim prea mult ne-am intaratat reciproc si a iesit un ritm nebunesc. Eram uimit sa-l vad gonind atat de bine la ses, dar la fel de suprins am fost sa ma vad rezistand alaturi de el pe unele urcari. Ne simteam ca intr-un labirint, dar intr-un final am ajuns din nou la obstacole: baloti de paie, panouri de sarite, movile specifice dirt-bike0ului si elte cateva. Ma incerca o stare de relazare amestecata cu incordare.

 

Evident, singurul moment de relaxare totala pentru mine a fost alergarea pe drum drept (fie el si pietruit). Am savurat din plin trecerea si obstacolele din cadrul Muzeului Etnografic. Inca 1km de alergare si hopa la tobogan (il asteptam inca de la start). Era deja palpitant. Alte movile, sarituri, viraje scurte, un downhill prin buruieli pana la brau si linia dreapta de la Finish. Ehe! DRaepta si nu prea. Cele mai grele 2 obstacole au fost plasate fix inainte de Finish. M-au descurajat total. Le-am trecut cu greu (mai ales panoul de 3m, unde am fost nevoit sa ma descalt). Am pierdut 2 locuri, dar am terminat una dintre cele mai spectaculoase alergari incercate vreodata.

De data aceasta (fata de editia din 2013) am reusit sa savurez obstacolele, iar alergare am avut din belsug. Dupa Finish am repetat doar 3 obstacole, printre care si toboganul (sa ma asigur ca am noroi peste tot, chiar si in par).

Pe cei care se plictisesc de asfalt, ii sfatuiesc (inainte de alerga muntii) sa incerce o alergare off-road cu obstacole, cum este FUGI cu DONATH! Deocamadata are inca aerul unui eveniment zonal. Insa eforturile uriase facute de organizator cred ca vor fi rasplatite de cresterea interesului pentru aceasta cursa, in anii viitori.

FUGI cu DONATH! 2014 (Editia a II-a) a fost o cursa fantastica, o lupta dura si placuta in acelasi timp, cu orice mi-a stat sta in cale. A fost ca un “tratament cu noroi, obstacole si alergare. Un tratament pentru suflet si trup!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *