Energie de la…Muzica

Nov 29, 11 • Running1 CommentRead More »

In timpul unui Maraton, cand antrenamentele, odihna, pastele sau gelurile nu isi mai fac efectul, te agati de fiecare incurajare si prinzi aripi. Dar cand si aceste incurajari de la sustinatori nu sunt la indemana, salvarea vine de la muzica. Am o lista speciala pe care o folosesc la cursele lungi (in special House si Tehno, dar si ceva Rock clasic si Dub Step).

Cand simt nevoia de si mai mult energie si viteza alerg pe: Prodigy – No Good

Cand e musai sa ma trezesc la realitate intra in scena: Iron Maiden – Fear of The Dark

Iar Finalul il rezerv pentru: Nneka – Heartbeat

Unele rezultate se datoreaza in mare parte chiar energiei oferite de muzica ascultata in casti.

One Response to Energie de la…Muzica

 1. Simon says:

  Marian Chiriac a initiat pe Alerg.ro un mic concurs legat de muzica (pe care o ascultam sau nu cand alergam). Am raspuns si eu:

  “Ritmul alergarii il pot asocia cu ritmul muzicii.

  Pe vremea liceului si facultatii eram inebunit dupa videoclipurile sau reclamele in care personajele principale alergau, conduse parca de ritmul energic ale respectivei muzici. Visam chiar sa alerg pe dealuri, sau pe un traseu urban cu obstacole, pe ritmul potrivit.

  Dar sa revin la prezent:
  Unele dintre cele mai bune rezultate ale mele le-am obtinut pe muzica, muzica aleasa (vorba lui Tamango). Am un Long List (pentru antrenamente) si un Short List care ma tine in priza. Si pentru ca este exact muzica ce-mi place imi ofera si o buna-dispozitie.
  In prima parte a anului, inainte de Maratonul Cluj alergam ma antrenam si eram intr-o stare apropiata de depresie (alergam singur si pe acelasi traseu). Am inceput sa ascult muzica (Radio – pentru inceput), iar starea mea de spirit s-a schimbat.
  Cat despre Concursuri (doar cele de lunga distanta) muzica imi da energie si pe anumite bucati cresc viteza (pe o anumita melodie) fara sa simt ca fac un efort in plus. Cred ca ofer un mic specatcol (placut sau neplacut) celor de pe margine: flutur maine, ridic pumni, scor un chiot etc.

  Pe de alta parte, neascultand muzica, gandurile cele mai diverse pun stapanire pe tine si ritmul alergarii scade. La fel mi se intampla si la turele pe munte. Dar cand nu ascult muzica imi pastrez ritmul concentrandu-ma foarte mult la traseu, la ceillati alergatori, la strategia de cursa, chiar si la timp.

  Nu cred ca cineva poate recomanda sau nu, sa alergi pe muzica. Poti incerca si apoi iti dai seama daca are efect pozitiv sau negativ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *