Crosul WE RUN BUCHAREST – 16 Septembrie 2012

Sep 30, 12 • RunningNo CommentsRead More »

Crosul WE RUN BUCHAREST parea tentant mai ales dupa succesul avut la  cele 2 evenimente inchinate alergarii si organizate de PROSPORT in 2012:  SLANIC FAAS RUN si Bucharest FAAS MidNight Run. Initial nu -am inclus in lista mea de concursuri intrucat urma sa participa cu doar 1 zi iainte la Ciucas Trail Running – UltraMaraton (100KM).

Totusi, in ultima clipa, m-am inscris si am platit, intentia fiind aceea de a pleca din Cheia cu noaptea in cap astfel incat sa ajungem la Herastrau inainte de Start-ul Crosului. Dupa cateva ore de somn.

Nu a mai fost cazul sa dorm. Am terminat cursa de Ultra la 5.30 AM iar la 6.30 AM eram deja in drum spre Bucuresti. Nu va speriati. Nu am condus eu. Ii multumesc lui Marian Stan. A fost sofer, fotograf si suporter.

La zona de inscrieri am intalnit multi alergatori  de Maraton sau SemiMaraton intorsi si ei de la Cheia. Mai toti am avut aceeasi problema, una la care nu ma asteptam. Desi platisem si eram inscrisi pe site ni s-a refuzat predarea kit-ului si implicit start-ul la cros, in conditii normale. Printr-o nu stiu care magie am reusit sa obtin numere de concurs (toate de barbati, inclusiv pentru Mariana). Magia n-am mai functionat si pentru cip-uri. Cineva ne spunea ca nu mai sunt cip-uri in timp ce ne flutura deasupra capului o cutie cu cip-uri, in incercarea de  a le face nevazute. Acesta a fost respectul aratat fata de atatia oameni care cu doar 1 zi inainte alergasera 42 sau 21 KM (printre ei Marius Vintila). Eu nu m-am pus la socoteala. Dadusem oricum kilometrajul peste cap.

Bulversat de aceasta situatie, am plecat mult prea tare decat imi cerea starea fizica. Dupa 2 Km m-am oprit brusc, facandu-i pe cunoscuti sa se intrebe ce-am patit. O asteptam pe Mariana. Restul de 8Km am alergat cu ea si cu greu am tinut ritmul ei. Totusi, datorita ei alergarea a fost chiar foarte placuta. Ar trebui sa incerc mai des alergarea in duet. Inainte de final,  Viorel Stan ne-a facut bucuria sa ne astepte. Am trecut Linia de Finish (putin sub 1h) intr-un stil de vedete (aplauze si incurajari) cu mainile in aer. Pe cat de neplacut a fost inceputul, pe atat de frumos a fost finalul.

Cu toate problemele povestite mai sus, am remarcat totusi implicarea si straduinta celor de la ProSport pentru ca lucrurile sa se termine cu bine, iar oamenii sa aiba parte de un cros deosebit. Pentru mine a fost  o alergare  de revenire dupa UltraMaraton si o ocazie inedita de a alerga alaturi de Mariana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *