Crosul Societatii Civile – 8 Septembrie 2012

Sep 26, 12 • Running4 CommentsRead More »

Dupa o vara plina de maratoane, dar si dupa o pauza de 3 saptamani, era musai sa alerg in primul cros al toamnei:  Crosul Scietatii Civile. A fost considerat si ultimul antrenament oficial pentru Bucharest International Marathon. Vanatorii de crosuri probabil asteptau si Crosul Padurii (din aceeasi categorie), dar acesta va avea loc tocmai pe 3 Noiembrie. Il vom putea considera antrenament neoficial pentru Maratonul Reintregirii Neamului Romanesc.

Daca in 2011 am ratat Start-ul, anul acesta am ajuns foarte devreme in zona de concurs si ne-am relaxat (eu, Mariana, Alex dar si alti colegi de club si alergari) pana ne-am plictisit. Am plecat (singur) intr-o mica recunoastere a traseului. Zona de Start (foarte inspirata) parea mai degraba un spatiu de picnic.

Urma sa alerg pentru prima data intr-un concurs cu tricoul Zitec.   S-a plecat destul de tare in cursa si s-a alergat foarte iute pana la final. Pe parcurs l-am intalnit pe Bogdan Popa, devenit arbitru de traseu. Mai mult de jumatate din cursa l-am avut in fata pe Radu Milea. Fara sa am o explicatie anume, nu am alergat asa cum as fi vrut, cu toate ca timpul scos nu a fost unul rau: 25:08. Eram totusi curios sa vad unde ma situez in clasament. Cu atat mai mult cu cat alergatoru’ din fata mea era tare bucuros ca m-a “batut” de data asta. Bravo lui! Oricum nu-l cunosc. Da’ de unde atata clasament? Nu mi-a ajuns ca am primit un tricou (culmea, dar de data asta nu am prins XXXL)? Sau ca am avut un traseu pe care sa alerg?  Mai voiam si biletel la cu numar la Finish? Mai mult, poate si mai ciudat, nu au existat numere de concurs. Probabil cineva le-a uitat intr-un dulap si a aruncat cheia in lac. Au fost 2 scapari impardonabile pentru un organizator cu experienta. N-am mai ramas la Premiere, din motive de Sarbatoare (Nasterea Maicii Domnului). Dar am plecat totusi cu o senzatie placuta: vrene frumoasa, alergare buna si prieteni.

 

4 Responses to Crosul Societatii Civile – 8 Septembrie 2012

 1. Serban says:

  Timpul e bun dar atentie la distanta, sigur nu au fost 7Km acolo ci mai degraba 6.4 – 6.45 ceea ce inseamna o eroare de ritm de ~ 20 sec/Km (enorm). Mult succes la MIB!

 2. Simon says:

  Multumesc!
  Da, am tot discutat pe seama distanei. Au fost intr-adevar maxim 6,5 KM. De altfel nici nu am specificat ca in articol ca ar fi fost vorba de 7 KM. La MIB voi fi la doar 1 zi dupa MPC. Asa ca, se poate intampla orice.

 3. Serban says:

  Asa e, nu ai specificat nimic de distanta, am spus doar in cazul in care nu ai fi stiut de aceasta problema desi la experienta ta nu prea aveai cum sa nu-ti dai seama 🙂 . Oricum, alergi foarte bine orice distanta, de la cros la ultra. Iti urmaresc povestile cu interes.
  Sunt multi care vor merge la MPC si apoi la MIB (semi sau chiar maraton)si dupa cum te stiu vei alerga probabil maraton 🙂 Succes la ambele curse!

 4. Simon says:

  Multumesc Serban! Probabil ca la un moment dat mai voi axa doar pe anumite distante. Dar pana atunci ma bucur de fiecare alergare. Inca mai am multe de experimentat si de “invatat”. Toti avem.

  Sa stii ca ai dreptate despre perceperea distantei Dupa multe curse alergate pe diferite distante, cred ca se poate aprecia “dupa ochi” cam cat masoara un traseu. Ca sa nu mai vorbim ca ne cam stim fiecare ritmul si timpii pe diferite distante.

  Cat despre dubla MPC + MIB pe care mai multi (si dupa stiinta mea) vor sa o incerce, ma gandesc sa scot cumva asta in evidenta inainte si dupa cele 2 maratoane.

  Bafta si tie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *