Crosul Societatii Civile – 1 Septembrie 2013 – Raport

Sep 5, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Ca si in 2012, Crosul Societatii Civile a deschis sezonul competitiilor de toamna. Asta nu inseamna ca a existat vreo pauza de vara. Daca anii trecuti luna August era ceva mai “libera”, in 2013 s-a alergat mult toata vara. Pentru cei care nu  s-au inscris la triatloanele de la Olimp si Tulcea, crosul din Herastrau parea o buna ocazie de a alerga alaturi de cateva sute de participanti. Cu aceasta ocazie am putut observa, si mai bine, noul val de alergatori pasionati (asa cum bine se mentiona si pe blogul Alerg.ro). Aceasta “generatie” noua s-a conturat bine la alergarile de grup din timpul verii si va avea de dat numeroase teste in lunile de toamna.

Crosul de pe 1 Septembrie a fost considerat un ultim antrenament oficial pentru Maratonul International Bucuresti si s-a alergat pe o distanta de cca 6,7Km. S-a dorit o participare numeroasa. Asa cum ma asteptam au lipsit cateva aspecte de baza (pe care si cele mai mici competitii le au in vedere): numar de concurs si clasament. Totusi a existat hidratare la Finish si s-au premiat castigatorii. Tricourile nu mai reprezinta o problema, asa ca cei care si-au dorit cu adevarat vesnicul tricou galben au venit devreme si l-a obtinut. In afara de primii 5 clasati, care au si fost premiati, ceilalti participanti s-au bucurat de o alergare foarte placuta in jurul lacului (in mare parte) si de momente de relaxare alaturi de prietenii alergatori (mai vechi sau mai noi).

Eu am ajuns la Start direct de la o nunta in Rosiorii de Vede (inclusiv 2 ore de condus). Am tras atat cat sa ma simt bine si sa nu-mi supar prea tare ficatul. 25’05”  pe distanta de 6,7Km in conditiile date e un timp satisfacator. Imediat dupa Start goana dupa depasiri m-a costat o cazatura fulger, urmata de cateva rani. Am ignorat durerile si am continuat in ritmul dorit. Pe traseu am ramas uimit de cati alergatori ignora competitiile de masa si alearga dupa propriul program.

Inca odata corpul si mintea mi-au aratat ca se pot adapta situatiei date, fara  a lasa insa garda jos. Eu unul nu m-am antrenat pentru MIB, ci mai degraba pentru Transmaraton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *