Crosul “Fair Play” Locomotiva si Crosul “Bucuresti Alearga” – 28.05.2011

Jun 5, 11 • RunningNo CommentsRead More »

Iata ceva ce asteptam de mult…2 crosuri in aceeasi zi. Era primul week-end fara Maraton (dupa Eco, Transilvania si Hercules). Si, cum era suficient interval intre cele 2, am acceptat ambele provocari: Crosul “Fair Play” organizat de CS Locomotiva (cca 6km – un tur de Lac Herastrau), de la ora 9:00, respectiv Crosul “Alearga Bucuresti” (10km – 3 ture din traseul Pta Charles tu Gaulle – Arcul de Triumf – Pta Victoriei – Aviatorilor), de la ora 11:00.

Am convins-o si pe Mariana sa alerge 2 crosuri (cel de 6 si varianta scurta <3Km> de la Crosul “Bucuresti Alearga”. Am fost nevoiti sa lasam masina pe la Crangasi, ne-am urcat in tramvai si am ajuns la sediul FRA la timp pentru poza de Grup, apoi am mers in Herastrau pentru a lua primul Start.

Nu alergasem niciodata in jurul Lacul Herastrau, astfel ca alergarea mi-a placut la nebunie si m-am mentinut in plutonul grabitilor. Marian Chiriac m-a sfatuit sa nu fortez, pentru a rezista si la crosul de 10 Km; l-am ascultat partial, pentru ca la final am sprintat, iar Silvia mi-a inmanat biletul pentru locul 2. Nu a contat pozitia, doar ara vorba de un cros Fair Play, ci atmosfera placuta, de familie, printre atatia cunoscuti.

Mariana a terminat si ea cu bine turul de lac si eram deja “antrenati” pentru urmatoarea alergare. Mai mult, am ramas impresionat de cadoul oferit de CS Locomotiva: o cravata cu sigla clubului. Nu sunt fan cravate, dar pe aceasta o voi purta, macar o data.

Ne-am “mutat” in Charles du Gaulle, unde ne-am intalnit Cu Alex, dar si cu Tzale si Adi Fako. Organizarea a lasat putin de dorit, dar relaxarea era la ea acasa. Numai Mariana era concentrata, ca o adevarata viitoare campioana.

Era prima cursa de 10 km, dupa mult timp, in Bucuresti. Ca de obicei in ultima vreme, nu am vrut sa fortez (ca apoi sa ma resimt) si am tinut ritmul sustinut. Mp4 player-ul si-a facut si el treaba, dar din cand, imi scoteam castile. Un baiat bine facut si foarte vorbaret, care s-a tinut de mine si m-a si intrecut la final, facea deja raportul cursei si saluta toti politistii si voluntarii de pe traseu (le si multumea chiar). La final, unde ma asteptau Mara si Tzale, n-am mai prins bilet cu pozitia in clasament. Se pare ca pentru organizatori doar primii zece contau. Traseul a masurat aproape 11 Km, dupa Garmin-ul lui Bogdan. Ceea ce inseamna ca timpul de 44:52 nu a fost chiar rau.

Un mic obiectiv indeplinit: 2 crosuri intr-o singura zi. Dar mai important, am fost din nou impreuna cu Mariana, la o alergare, si am fost mandru de ea. Insa week-end-ul crosurilor nu se terminase. A 2-a zi urma Crosul Padurii (10 Km). Astfel noul obiectiv (deja in desfasurare) era: 3 competitii intr-un week-end.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *