Crosul CASIOPEEA 2013 – Raport

Oct 7, 13 • Running3 CommentsRead More »

Dintre crosurile si alergarile sezonului de toamna, “Casiopeea” sau ”Cursa Roz” este o actiune pentru toata familia. In fiecare an reuseste  sa stranga multi alergatori entuziasti, la diferite probe: alergare copii, alergare adulti, mars si proba de Familie. Crosul este unul aparte prin “marea” de alergatori in “roz”, prin traseul de cca 6 Km (la adulti) si prin startul separat pe probe. Totusi cel mai important este mesajul transmis de organizatori si anume “Lupta impotriva cancerului la san”.

Editia din 2013 a avut loc pe data de 28 Septembrie 2013, in Parcul Tineretului. La o astfel de actiune, in loc de incalzire, intalnirea cu numerosii prieteni alergatori estea cea care te incarca de energie. Am luat Startul destul de usor, privind din spate eternii “vitezisti”, care se opresc dupa cativa zeci de metri. Printre acestia am ramas uimit sa vad si un alergator veteran. Probabil un veteran incepator. Am crescut usor ritmul, cu grija de a-mi pastra fortele pana la final. Pentru cursa asta nu simteam nevoie sa “dau totul”, ci sa alerg repede, dar sa ma simt bine in acelasi timp. O mare parte din traseu am alergat alaturi de Dan Ene. Eram pe locurile 6-7. El fiind mult mai antrenat ca mine a tinut aproape, pregatind momentul sa tasneasca. A facut asta inainte de ultimele viraje; a accelerat atat de bine incat a prins Top 5. Eu eram multumit cu Top 10. Dar nu aflasem despre schimbarile editiei 2013: traseul a fost mai scurt cu minim 500m, iar premiate aveau sa fie doar primele 5 locuri, fata de primele 10 (cum s-a intamplat la editiile din 2011 si 2012). Nu-i bai!  A fost o alergare foarte placuta, lipsita de dureri (asa cum se intamplase la ultimele curse).

Felicitari celor care au preferat o alergare in parc sambata dimineata si mai cu seama, au ales sa sustina (chiar si financiar – prin taxa de 40 RON) efortul organizatorilor de a lupta impotriva cancerului la san.

3 Responses to Crosul CASIOPEEA 2013 – Raport

 1. Dan Ene says:

  Mulțumesc Florin, nu știu dacă ași fii reușit să prind locul 5 dacă nu mă țineai tu în priză pe cea mai mare parte a traseului.

  • Simon says:

   Ehe, chiar ma bucur. La un moment dat chair voiam sa-ti propun sa-l prindem pe Bogdan, dar nu mai aveam putere sa vorbesc. In rest, tot respectul pentru oameni ca tine care sunt mai buni ca mine, pentru ca se antreneaza. Ceea ce eu nu ma facut in ultimele 4 luni.

   • Marina Otelea says:

    Va multumesc tuturor celor care au alergat pentru cauza noastra in 28 septembrie. Gratie voua, 300 de femei cu cancer la san vor fi mai fericite. Am finalizat deja masuratorile – proteza pe care le-o acordam este cea care li se potriveste cel mai bine – asa ca au aflat deja ca voi ati facut zambetul lor posibil. La ceremonia la care le inmanam propriu zis protezele le proiectam de fiecare data filmul crosului din anul respectiv. Nu va vor cunoaste direct, dar va vor vedea pe ecran. Pentru ca, de fapt, finalul acestei curse este in ziua in care le facem aceasta donatie.

    Va multumesc inca o data si sper sa va reintalnesc la cursele roz viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *