Crosul “Alergam pentru viata unei mame” – Actiune caritabila si antrenament

Jul 16, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Dupa crosul caritabil “Orice pentru tata”, o actiune similara pentru viata unei mame parea logica. Am apreciat initiativa venita din partea unor organizatii studentesti. Taxa de inscriere a fost de 10 RON (sau mai mult, in functie de posibilitati). A existat si o Tombola (cu donatie suplimentara). Asadar pe 13 Iulie urma sa ALERGAM PENTRU VIATA UNEI MAME.

Daca pe 24 Iunie am alergat 10, 5 Km in Parcul IOR dupa un maraton foarte greu (Maraton Apuseni), de data aceasta ordinea a fost inversata. Am alergat o distanta similara pe post de incalzire pentru Maraton Dracula.

Am fost suprins de numarul extrem e mic de participanti. Aproximativ 40 la ambele probe (3,5Km si 10.5Km). Motive ar fi multe: promovarea discreta, vacanta/concedii etc. Organizatorii insa s-au pregatit bine. Traseu marcat, voluntari pe traseu, punct intermediar de hidratare, poze la final de cursa, diplome si premii in obiecte pentru castigatori.

Cu gandul la maratonul de noapte (programat la cca 12 ore distanta) din Pacul IOR, am alergat retinut, dar la un ritm destul de bun, impreuna cu Andrei Badoiu. Andrei s-a desprins dupa cca 7Km, iar eu am urcat ritmul pana la limita cand alergarea este inca resimtita ca placere si nu chin. Am terminat cursa (cca 10,2Km) sub 40 de minute (39:51), exact cum mi-am propus. A iesit un antrenament foarte bun, dar care s-a resimtit spre finalul maratonului din IOR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *