Crosul Alearga pentru Viata – Donatii, asteptare, alergare si mult soare

Jun 7, 15 • Running1 CommentRead More »

11130489_965152910195614_8227530871343404800_oIn asteptatea Maratonului Regal (10 Mai) m-am jucat putin cu focul si m-am “incalzit” cu un cros de cca 5,5Km in incinta Politehnicii.

Nu a fost vorba despre o alergare inchinata Zilei Europei, ci despre un eveniment caritabil organizat de Liga Studentilor Electronisti. Am apreciat ca taxa (donatia) a fost una mai mult decat rezonabila (20 RON), in timp ce organizatorii s-au intrecut pe sine realizand parteneriate frumoase, care s-au transpus in multe cadouri oferite participantilor. Din acest punct de vedere studentii sunt exemplu de urmat. Mai greu (pentru alergatorii infocati) a fost cu asteptarea. Start-ul s-a dat in serii, pe fiecare categorie in parte. Altfel, a fost distractie si voie buna.

S-a alergat pe un traseu interesat, diferit de GERAR sau SUNDAY LONG RUN. La start l-am cunoscutt pe Papa Faye, intructor de dans, originar din Senegal. Incerca sa ghiceasca cine va castiga cursa baietilor, indicand 2 tricouri albastre. Am plecat usurel ca de obicei si am ramas sueprins sa constat ca pot urca ritmul treptat. Dupa mai putin de 1Km eram in plutonul fruntas (alaturi de Papa Faye, Eugen Zecheru si Robert Boroi), Victor Mocanu era deja departe.

Dupa mult timp ma simteam excelent la un cros mai scurt de 10Km. Ritmul general nu era prea alert. Nu eram nevoit sa dau 100%. Am tinut lucrurile sub control, desi eram uimit sa vad cat de bine “se tine” alergatorul african. Aflasem ca practicase atlestismul cu ani in urma. Victor s-a desprins, eu am terminat cursa pe Locul 2, urmat de Papa Faye. Cel 2 tricouri albastre eram eu si Victor Mocanu.

11113124_10204225522188457_5144642867037065175_nLa Crosul “Alearga pentru Viata” a participat si Mariana, ca pregatire pentru Semimaratonul Bucuresti. Au fost 3 ore frumoase, in aer liber, dar si in soare. Pavel a fost cel mai norocos, fiind inconjurat si purtat in brate de studente, de la inceput la final. Cat despre mine, acest Podium mi-a prins foarte bine, insa cel mai important “castig” a fost noul prieten alergator. De atunci comunic constant cu Papa Faye si ii apreciez atitudinea. Este foarte ocupat, insa isi doreste sa alerge si sa-si faca timp pentru asta.

 

Felicitari studentilor pentru efortul depus in organizare!

One Response to Crosul Alearga pentru Viata – Donatii, asteptare, alergare si mult soare

  1. Liga Studenților Electroniști are plăcerea de a anunța cea de-a șaptea ediție a cross-ului caritabil “Aleargă pentru Viață!”, ce va avea loc sâmbătă, 7 mai 2016, începând cu ora 12:00, în incinta Rectoratului Universității Politehnica din București.

    Această ediție își îndreaptă atenția către Mihai Popescu, tânărul de doar 16 ani ce a supraviețuit incendiului din clubul Colectiv. Deși este diagnosticat cu parapareză spastică de la vârsta de doar 6 luni, acesta nu a lăsat boala să constituie un impediment în a duce o viață normală. Totuși, incendiul i-a lăsat urme grave la nivelul feței și al mâinilor, urme ce pot fi totuși ameliorate cu ajutorul operațiilor.

    Așadar, vă invităm să vă alăturați demersului nostru de a-i oferi o viață mai bună lui Mihai. Susținerea dumneavoastră contează atât pentru noi, cât și pentru Mihai. Ca și în anii precedenți, accesul la eveniment se face pe baza unei brățări în valoare de 20 de lei, bani destinați recuperării băiatului.

    Vă așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *