Cozia Mountain Run 2022 – Editia a X-a – In mijlocul familiei

May 9, 23 • RunningNo CommentsRead More »

Printre alergatori te simti intotdeauna ca in mijlocul unui grup de prieteni vechi si chiar ca precum in sanul familiei. COZIA MOUNTAIN RUN e chiar mai mult de atat. Este o intalnire de suflet a sportivilor veniti impreuna cu familiile lor.


Am avut ocazia sa sarbatoresc editia aniversara (a X-a) intr-un fel aparte: pentru prima data am ajuns in Camping Manastirii Turnu in formula de patru. Copii nu au rarat cursa lor, iar eu am schimbat proba clasica (Traseul Stanisoara) cu traseul cel mai scurt (Turnu – 4Km). Mi-am dorit sa sa fiu cat mai putin timp pe traseu si sa petrec cat mai multe ore in camping alaturi de familie, de prieteni si de organizator.

Desi era vorba de doar 4 Km, recunosc ca m-am antrenat special pentru acea proba. Nu exista diferenta de nivel in zona in care locuiesc, dar macar am padurea in fata casei. La Cozia n-am reusit sa prind podium (ci doar locul IV), totusi m-am bucurat sa simt din nou ce inseamna intensitate maxima pe un traseu de trail.

Cursa mea a fost doar o mica parte din ceea ce am trait la COZIA MOUNTAIN RUN 2022. Alaturi de noi a venit si “vecinul” Stefan Toma impreuna cu familia. Stefan a avut parte de prima lui cursa de alergare, si chiar una de trail. S-a descurcat de minune, sosind in primii 10.

Ziua a continuat in rolul de voluntar in zona de sosire. Caratul pepenilor mi-a parut la fel de greu precum urcarea abrupta de la Manastirea Turnu. A urmat Cursa Copiilor, o bucurie pentru ochi si mai cu seama pentru suflet.

Am profitat de faptul ca ne-am cazat la casute, am avut parete de mai multe sesiuni de gratar, mancare la ceaun, foc de tabara, iar pentru somn am ales cortul, impreuna cu Pavel.

Si tot pentru prima data in cei zece ani de CMR, alaturi de sportivii si voluntarii ramasi, am participat la slujba de Duminica si am luat masa la Manastirea Turnu. A fost o implinire sufleteasca si sunt recunoscator pentru toate aceste bucurii.

II multumesc pentru toate grija oferita bunului prieten Tudor Butu, organizatorul evenimentelor. Vom reveni si in 2023 in aceeasi forma si cu mai multa bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *