Cluj-Napoca Marathon 2021 – Dupa trei ani de zile

Dec 27, 21 • RunningNo CommentsRead More »

ToughMaratonul de la Cluj Napoca, inceput in 2011 si ajuns in 2021 la 10 editie cu participare fizica are o frumusete aparte. Cluj-Napoca Marathon este cu adevarat un maraton frumos, cu o atmosfera speciala pe care nu am resimtit-o in alte parti.

Am fost prezent inca de la prima editie, cand la proba de maraton au participat mai putin de 100 de alergatori. An de an evenimentul a crescut, la fel si bucuria si atasamentul meu fata de acest eveniment organizat cu mult suflet si profesionalism de catre Horatiu Morar si echipa lui. Datorita maratonului m-am atasat si de orasul Cluj-Napoca sau de Cluj-Arena, acolo unde are loc startul si sosirea.

Indiferent de obiectivul sportiv inima mea isi doreste cu nerabdare sa revina la Cluj-Napoca. In 2021 dorinta de a alerga din nou la Cluj a fost si mai mare ca de obicei, intrucat pauza in cazul meu a fost de trei ani. In plus, cele trei amanari succesive au intarit si mai dorul.

In fiecare an povestea Cluj-Napoca Marathon nu a insemnat doar alergare. Atmosfera frumoasa a constat totodata in calatoria pana la Cluj si intalnirea cu prietenii alergatori din toata tara.

In 2021 cursa a avut loc pe 5 Noiembrie. Am calatorit la Cluj-Napoca impreuna cu Liviu Bica. La ridicarea kiturilor ne-am intalnit cu “fratele TTR-ist” Cosmin Bucerzan si o parte dintre prietenii alergatori. Totusi lucrurile nu a mai fost asa cum ne obisnuisem, in preziua cursei. Si anume sa petrecem ore bune in jurul Cluj-Arena intrand cumva in atmosfera competitiei.

Desi in ultimii ani focusul meu s-a mutat pe ultramaraton, imi doream o cursa cat mai buna la Cluj-Napoca. Mai exact speram la un timp mai bun decat la Bucharest Marathon, unde alergasem cu doar o saptamana inainte, pe 31 Octombrie (3h32).

Traseul, schimbat fata de ce stiam eu, dar revenit la patru ture asa cum imi place mie (iar majoritatii nu), m-a tinut conectat prin viraje multe, dar mai ales prin atmosfera de festival creata de trupele si boxele de pe treaseu. Nota 10 pentru cei care s-au ocupat de acest aspect!

La fel ca la Bucuresti, oricat suflet as fi depus eu in cursa si oricat de mare era dorinta mea de a ma apropia de rezultatele din trecut, organismul avea ritmul lui setat in numeroasele ultramaratoane din ultimii 3-4 ani. Efortul resimtit era urias, insa ritmul scadea constant. In a 2-a jumatate a cursei pot spune ca am tras de mine in mare masura. Am simtit si o oarecare frustare. Iar rezultatul final chiar m-a debusolat: 3h39. E drept, se pare ca traseul a masurat cca 43Km. Dar totusi!

Cu toata deznadejdea din timpul maratonului, m-am bucurat de oras si de atmosfera de care devenisem atat de atasat. In plus, am avut satisfactia sa alerg la cea de-a 10 editie fizica acestui eveniment atat de fain! Q fost ca o mica sarbatoare a alergarii!

Flag_6Totusi Clujul nu este colea. Nu as fi reusit sa ajung la aceasta editie aniversara si la cele precedente (8 participari in total) fara sustinerea prietenilor de la Zitec, carora de multumesc!

Voi reveni la Cluj pentru a-mi lua revansa fata de prezultatul din 2021, dar mai cu seama pentru tot ce inseamna Cluj-Napoca Marathon!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *