Ciucas Trail 2013 – Povestea

Sep 24, 13 • RunningNo CommentsRead More »

Poveastea mea la maratonul din Muntii Ciucas a inceput in 2010, a continuat in 2011 (tot cu maraton) si 2012 cu (Ultra). In 2013 aventura a mers mai departe, dar am revenit la cursa maraton, unde aveam de luat o revansa. Fata de mine, evident. Mi-e drag Ciucasul, iar cursa de acolo cu atat mai mult. Asta in ciuda problemelor din fiecare an. Am fost mereu la Cheia alaturi de prietei dragi si asta a contat enorm. Dar pentru Editia a4-a formasem si o echipa (Time Trial Running), alaturi de Hiroko Ogawa, Eugen Francu si Ionel Maftei.

Multa lume la Start, ca in fiecare an, dar foarte putini dintre obisnuitii curselor de trail running. Se pare ca se schimba “randurile”. Ploaia s-a oprit inainte de Start, dar ma gandeam cu grija la concurentii de la Ultra (aflati pe traseu deja de 4 ore). Desi cunosrteam bine prima parte a traseului, m-am luat valul pe un forestier si am ratacit traseul. Asadar am pierdut si avantahul casigat fata de un numeros grup. Am revenit usor-usor. in pacate faceam prea multe opriri, si luptam din greu sa refac diferenta. Greu, foarte greu cu noroiul in primii Km. Coborarile au devenit, asadar, tare neplacute. Mi-am revenit in simtiri si in ritm, pe drumul pietruit catre chei. Iar “cheile” au fost fabuloase. Slalom printre stanci, pe nisip, prin ochiuri de apa. Unii se temeau (aveam sa aflu dupa cursa) de o posibila viitura. Eu m-am simtit excelent. O alergare de poveste prin albia unui fost rau.

Intre timp, daca nu chiar de la inceput, au aparut durerile la genunchi si o inflamatie la laba piciorului drept (efectul efortului de la Transmaraton). Inainte de a incepe urcarea¬† spre Varful Ciucas (1954m) am pierdut ceva timp (chiar si pozitii in clasament). Imi doream tare sa ma misc bine pe urcare. Si asa a fost. Insa coborarea a fost un chin, dar unul suportabil. Dupa un ragaz mare la Cabana Ciucas (la intoarcere) am pornit cu elan pe ultima portiune de traseu.Tot urcarile au “mers” mai bine. Tanjeam dupa o coborare in forta. Nici ultimii3Km de sosea plata, drum pietruit, nu au fost asa de “rapizi” cum mi-as fi dorit. Biruisem durerile si ma puteam bucura cat de cat de simpla alergare in natura. Am terminat sub 5 ore (4h52), pe Locul 12 la Open si III la categorie. Din pacate la proba pe echipe nu am fost luati in calcul la momentul premierii. Dar am primit asigurari ca se va rezolva situatia, macar pentru a fi impacati. Fiecare dintre noi a tras tare pentru a ajuta echipa.¬†

La Ciucas Trail 2013 m-am bucurat mai mult pentru participarea vechilor tovarasi (Alex si Adriana Axon, Alex Paraschiv si Edi Tudor), dar si pentru o mare performanta realizata de un maratonist roman (Danut Cernat). El a terminat la Cheia maratonul cu nr-ul 100. Felicitari! Organizatorii au tinut minte sugestia mea, si au scos in evidenta performanta lui Danut. Cat despre mine, am realizat inca o data ca vointa este de “aur”. M-a dus cu bine la Finish si m-a tinut departe de toate gandurile nepotrivite. Am terminat la Cheia al 53-lea maraton. 4 editii consecutive de Ciucas Trail. Pana la 10 (asa cum mi-am propus) nu mai e mult. Felicitari organizatorilor care au reusit sa duca evenimentul pana la capat in ciuda marii problemei aparute cu cca 2 saptamani inainte de concurs. Ne vedem in 2014!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *