Cernica Spring Trail Running 2014 – Editia I – Raport de cursa

May 5, 14 • Running1 CommentRead More »

In 2014 am remarcat o avalansa de noi competitii de alergare. Nu toate imi par de bun augur, dar sustin  in continuare o buna parte dintre initiativele noi.

Curse de alergare in padure, inclusiv maraton, au mai fost organizate in apropierea Bucurestiului. Cu toate acestea am considerat ca este loc si pentru Cernica Spring Trail Running – 26 Aprilie 2014, in organizarea Adventure Mania. De aceea am si vrut sa particip, alegand sa “sacrific”  Brasov Marathon. Incerc sa nu fac din asta (schimbarea curselor) un obicei. Imi cer scuze pe aceasta cale prietenilor de la CPNT. Voi reveni cu siguranta, posibil chiar in 2015.

Am ales CSTR si din comoditate. Iar asta se plateste. Am avut parte de un eveniment frumos si organizat cu sufletul, la Cernica. Insa am suferit aproape toata cursa, cele mai avariate fiind picioarele. Asta mi-a afectat si urmatoarele alergari. De la sleauri si noroi, stabilitatea a fost aproape de zero si am alergat zdruncinat jumatate de cursa. Cred ca sunt eu un delicat si am nevoie de poteci ca-n palma, cum mi s-a intamplat sa am la Baneasa in Decembrie 2013.

Traseul a fost unul inedit: 2 bucle mici, intercalate cu 2 bucle mari. Alergarea in jurul lacului, prin padure a fost o adevarata bucurie pentru mine. La punctele de alimentare am regasit multi cunoscuti (oameni de munte): Sorin, Catalin, Laura etc. Am alergat mare parte din cursa (cca 35Km) alaturi de Florin Ionita, aflat in mare forma. Ritmul a variat destul de mult. Dupa una din desele mele opriri (legat la sireturi, racorire etc) am considerat ca nu e cazul sa mai stea dupa mine. L-as fi tinut “pe loc”. Din pacate a gresit traseul si a aparut in spatele meu.

Am continuat tot impreuna si am trecut linia de Finish cot la cot, pe locul 2, in 3h19,  dupa castigatorul Florin Szomyu (desprins parca de pe alta planeta; el terminase cu aproape jumatate de ora inaintea noastra). Am parcurs in total cca 41 KM (1 Km se adaugase dupa o mica bajbaiala alaturi de mai multi participanti).

Deocamadata nu as mai alerga fix pe acelasi traseu, dar de bucla din jurului lacului deja mi-e dor. Felicitari prietenilor de la Adventure Mania pentru efortul depus!

 

One Response to Cernica Spring Trail Running 2014 – Editia I – Raport de cursa

  1. […] cea de la Baneasa din 27 Aprilie, a fost o mica descatusare. Gandita ca o alergare de revenire dupa Maratonul de la Cernica, cursa de 12,6Km s-a transformat pe parcurs intr-o promovare, pe principiul “ceea ce nu te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *