Campionatul National de Sala – Etapa 1 – 18-19 Ianuarie 2013

Jan 26, 13 • Running2 CommentsRead More »

3000 m (M) - Cristian Lutic

Alergam de pasiune, ne antrenam serios, speram la depasirea limitelor personale si savuram cu placere tot ce e legat de alergare. La multe competitii de amatori concuram alaturi de sportivi de performanta. Ei se “antreneaza” alaturi de noi, dar cresc nivelul competitiei si ne motiveaza si pe noi.

Multi dintre pasionatii de alergare doresc si incearca sa promoveze asa cum stiu ei acest fenomen. Este totusi o cale foarte simpla de a sustine  a si promova acest sport.  Sa fim spectatori si sustinatori la competiile oficiale organizate de FRA.

O astfel de ocazie a fost Campionatul National de Sala – Etapa 1 (18-19 Ianuarie 2013) la sala de Atletism (Complexul Lia Manoliu) din Bucuresti. Motivat si de propunerea lui Gabriel Solomon am ajuns la Sala in a 2-a zi de intreceri, sambata (19 Ianuarie). Initial am urmarit cateva serii ale probei de 800 m (F/M) din zona turnantei, ulterior m-am pozitionat aproape de Linia de Finish pentru Probele de 60 m garduri (F/M) , 200 m (M/F). Intre timp se desfasurau probele de Saritura in Lungime (M/F) si Prajina (M).

Interesul maxim pentru mine si ceilalti cunoscuti a fost proba de 3000m (M), printre participanti numarandu-se un tanar triatlonist foarte talentat si bine cunoscut in randul amatorilor, Cristian Lutic. La Start l-am recunoscut si pe Ionut David de la CS Targoviste. Cristi a terminat pe Locul VI cu un timp de 09:09, foarte apropiat de ce si-a propus. Felicitari Cristi!

Insa cursa in sine a fost (pentru mine) ca o lectie predata de alergatorii de performanta. Am vazut strategii de cursa, am remarcat talentul unora si ambitia altora. Au intervenit si abandonuri. Au fost si reveniri spectaculoase. A fost o placere sa-i umaresc la lucru. Si-au castigat cu totii respectul meu.

Pe o parte dintre tineri atleti i-am urmarit putin si in sala de incalzire. Pentru mine, simplul fapt ca ei practica acest sport, este o mare bucurie. Urmarind toti acesti sportivi (inainte, in timpul si dupa concurs), am simtit aceeasi bucurie si implinire, ca atunci cand particip eu insumi la o competitie.

2 Responses to Campionatul National de Sala – Etapa 1 – 18-19 Ianuarie 2013

  1. Mugur says:

    Man! Cristi Lutic a terminat pe locul VI cu un timp de 09:09; poti sa reformulezi te rog? Inteleg ca a alergat 300 de metri dar timpul cred ca este gresit, nu?

  2. gabi solomon says:

    Foarte faina relatarea. Sper sa ne vedem si la urmatoarele competitii 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *